9 Ekim altın fiyatları ne kadar?

Dün ABD ile Türkiye arasında “vize” sorunu yaşandı, ekonomi dünyası bu soruna karşı hızlı bir tepki gösterdi. Geçen hafta gerek Amerikan doları gerek altın piyasasında FED’in etkisi görülürken, haftanın ilk gününde dün gece yaşanan “vize krizi” piyasalara da sıçradı. 9 Ekim 2017 altın fiyatları belli oldu. Yatırım yapmak, birikim yapmak ve yakınlarına hediye almak isteyen vatandaşlarımızın oldukça merak ettiği gram altın fiyatları bugün önemli ölçüde yükselişte. Peki bugün gram altın kaç lira? Çeyrek altın kaç lira? Pazartesi günü gram altın fiyatı ne kadar, çeyrek altın ne kadar? 09.10 2017 Pazartesi Gram altın ne kadar? Detaylar haberimizde...

Dün ABD ile Türkiye arasında “vize” sorunu yaşandı, ekonomi dünyası bu soruna karşı hızlı bir tepki gösterdi. Geçen hafta gerek Amerikan doları gerek altın piyasasında FED’in etkisi görülürken, haftanın ilk gününde dün gece yaşanan “vize krizi” piyasalara da sıçradı. 9.10.2017'de altın geçtiğimiz günlere oranla önemli bir yükselişte. Bu dönem durgun altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın ne kadar? Altın almak için uzmanlar ne diyor? Altın kaç lira? Altın 153 – 154 lira olarak yatırımcısının ilgisini çekmeyi başardı. İstanbul'un kalbinin attığı Kapalıçarşı'da ise gram altın kaç lira? Detaylar haberimizde...

1597446_620x410

GRAM ALTIN NE KADAR?

153.19 liradan alınırken, 153,24 liradan satılıyor

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın ise 245,14 liradan alınırken 251,27 liradan satılıyor. Yarım altın da 490,29'dan alınırken 502,54 liradan satılıyor.

545088

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını ise 982,08 liradan alınıp 996,92 liradan alıcı buluyor. Tam ziynet de 947,75 liradan alınırken 978,12 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN NEDİR?

Türkiye’de çeyrek altın olarak ifade edilen altın cinsi 1.75 grama denk gelmektedir ve 22 ayardır. Cumhuriyet altınının dörtte biri olan çeyrek altında 1.6065 gram 24 ayar altın bulunmaktadır ki fiyatı bunun üzerinden hesaplanır, ardından işçilik ve kâr payı ile satılır. Bu kısım satın alınan yere göre değişebilir. Meskük (kalın altın) ve ziynet olmak üzere iki çeşidi vardır.

altAn_fiyatlarA

Dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,27 artışla 146,4 liradan tamamladı.

Dünkü yüzde 0,24'lük yükselişin ardından bugüne yatay seyirle başlayan altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanış seviyesinin hemen üzerinde 1.275 dolardan işlem görüyor.

AA Finans analisti İslam Memiş, ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin, altın fiyatlarını baskılamaya devam ettiğini söyledi.

Memiş, dün toparlanma isteğinde olan altının ons fiyatının, ABD'de ISM imalat dışı endeksinin beklentilerin oldukça üzerinde açıklanmasıyla kazançlarını bir kısmını geri verdiğini dile getirdi.

ABD'de açıklanan veriler sonrası dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükselişlerin devam ettiğini belirten Memiş, bu sebeple altının ons fiyatının 1.280 dolar direncini aşamadığını kaydetti.

Memiş, altının gram fiyatının sakin bir seyir izlediğini belirterek, dolar/TL'de agresif hareketler yaşanmazsa bu seyrin devam edeceğini tahmin etti. Teknik açıdan altının gram fiyatında 145 lira seviyesini destek, 147 lira seviyesini ise direnç olarak takip edileceğini ifade eden Memiş, bugün ABD'de fabrika siparişleri ile haftalık işsizlik başvurularının piyasaların yönü üzerinde etkili olacağını bildirdi.

ÇEYREK ALTIN NEDİR?

Türkiye'de çeyrek altın olarak ifade edilen altın cinsi 1.75 grama denk gelmektedir ve 22 ayardır. Cumhuriyet altınının dörtte biri olan çeyrek altında 1.6065 gram 24 ayar altın bulunmaktadır ki fiyatı bunun üzerinden hesaplanır, ardından işçilik ve kâr payı ile satılır. Bu kısım satın alınan yere göre değişebilir. Meskük (kalın altın) ve ziynet olmak üzere iki çeşidi vardır.

9 Ekim altın fiyatları ne kadar? ile ilgili etiketler altın ekonomi dünyası altın fiyatları ne kadar altın kaç lira gram altın kaç lira
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.