8. Kolordu Komutanlığı nerede? Şehit Korgeneral Osman Erbaş kimdir, aslen nerelidir?

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşanan helikopter kazasında şehit olan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş kimdir sorusu gündemde. Türkiye’yi adeta yasa boğan acı kaza sonrasında vatandaşlar 8. Kolordu Komutanlığı nerede sorusuna cevap aradı.

Bitlis’te dün öğle saatlerinden sonra düşen askeri helikopterde şehit olan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ile 11 askerimiz Türk halkını yasa boğdu. Gelen acı haberler sonrasında yürekler bir kez daha dağlanırken şehit Osman Erbaş’ın hayat hikayesi gündeme geldi.

ŞEHİT KORGENERAL OSMAN ERBAŞ KİMDİR?

Korgeneral Osman Erbaş, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 8. Kolordu Komutanı olarak görev yapıyordu. Yozgat’ın Yerköy ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Osman Erbaş, 7 ay öncesinde de annesi Cemile Erbaş'ı kaybetmişti.

İlk ve ortaokulu memleketi Yozgat’ta tamamlayan Erbaş, askeri okuldan başarı ile mezun olduktan sonra Türkiye'nin farklı bölgelerinde görev yapmaya başladı. Korgeneral Erbaş, yaklaşık 5 yıldır 8. Kolordu Komutanlığını yürütmekteydi. Erbaş, bir sonraki YAŞ Toplantısında Orgeneralliğe terfi etmeyi bekliyordu.

8. KOLORDU KOMUTANLIĞI NEREDE?

8. Kolordu Komutanlığı Elazığ’dadır.

8. Kolordu Komutanlığı nerede? Şehit Korgeneral Osman Erbaş kimdir, aslen nerelidir? ile ilgili etiketler Şehit Bitlis 8. Kolordu Komutanlığı korgeneral Osman Erbaş
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.