505 Ne demek? Sevgiliye İngilizce'de Neden five oh five (505) Denir? İşte 505 Hikayesi

505 Ne Demek? İngilizce Bir Kalıp olan five oh five yani 505, merak edilen bir gündem maddesi oldu. Sevginin her dilde ifade edilişi farklıdır. Darling de denilir, liebling ya da Habibi de... Kelimeler değişse de sevgiliye söylenen sözlerin tek bir anlamı vardır. İngilizce'de de five oh five kalıbı da sevgiliye söylenecek sözlerden. Peki 505 ne demek, 505 şarkısının hikayesi nedir?

505 Ne Demek? Sevgiliye Neden five oh five (505) denir?

Sevgiliye söylenen etkileyici sözler, birçok insanın araştırdığı konular arasında olmuştur. Birçok dilde karşılıklarını bildiğimiz, merak edip araştırdığımız kelimeler ya da kalıplar vardır. İşte o ingilizce kalıplardan birisi de five oh five yani 505'tir. Peki ingilizcede sevgiliye neden 505 denir? five oh five ne demek, ne anlama geliyor?

505 NE DEMEK?

"505 (five-oh-five) birini hem hayatta tutan aynı zamanda öldüren birşey için kullanılan bir terim. Bu terim çoğu zaman kötü davrandığı halde vazgeçilemeyen bir sevgili için kullanılıyor."

Arabesk gibi görünse de birçok ilişki için de kullanılan five oh five kalıbı, varlığı ile ayaktan, yokluğu ile de öldüren herhangi bir şey, olay ve kişi anlamına gelmektedir.

Genelde hayatımızda bizi yokluğu ile mutsuz eden varlığı ile de sevindiren, sevmekten vazgeçmediğimiz sevgili için de 505 kalıbını kullanmak mümkündür.

Bu konu üzerine ise dünyaca ünlü Rock grubu Arctic Monkeys'in şarkısı 505 bilinir. 505 şarkısı Arctic Monkeys’in 2007’de piyasaya sürdüğü Favourite Worst Nightmare albümünün kapanış şarkısıdır. Ve bu güzel şarkı Arctic Monkeys’in en çarpıcı şarkıları arasındadır. 505 şarkısının derinlerinde kalp kırıklıkları, karmaşık arkadaşlık ilişkileri gibi bir çok şey bulmak mümkün çünkü gerçek hisler üzerine yazılmıştır. Aynı zamanda bu şarkı Alex Turner’in “bakın, ben aşık olduğumda nasıl muhteşem bir şeye dönüşüyorum” deme şeklidir adeta.

505 aslında Alex Turner’in kız arkadaşıyla Londra’da her zaman vakit geçirdiği otel odasının numarasıdır. Alex Turner bu şarkıda 505’i metaforik bir halde kullanıyor, onun için 505 hem onu hayatta tutan hem de onu öldüren bir numara çünkü. Alex Turner 505 şarkısı ile sevgilisine duyduğu özlemin dışavurumunun bir yolunu bulmuştur aslında.

505 Ne demek? Sevgiliye İngilizce'de Neden five oh five (505) Denir? İşte 505 Hikayesi ile ilgili etiketler İngilizce 505 ne demek 505 ne anlama geliyor five oh five ne demek
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.