4/D'li Taşeron İşçilere Temmuz Zammı Müjdesi! İlk Toplu Sözleşmede İnce Detaylar! Seyyanen Zam...

4/D’li taşeron işçileri için sonunda sevindiren haber geldi. Kamuda çalışan binlerce işçiyi kapsayacak yeni haberlere göre; en düşük ödemenin 1.108 TL olacağı ve bunun yanında asgari ücretle çalışan işçinin de 52 gün üzerinden net 3 bin 646 lira ikramiye alabileceği vurgulandı.

Türkiye’de gündemi her zaman uzunca bir süre meşgul eden 4/D'li taşeron işçi meselesi için artık sıkıntılar teker teker aşılıyor. Taşeron kamu işçisinin maaşlarına yapılacak olan zam merak içerisinde milyonlar tarafından bekleniyor. İlk olarak 29 Ocak tarihinde ikincisi 11 Mayıs’ta olmak üzere dağıtılan ikramiyelerin diğerinin de Temmuz ayında hesaplara yatırılması hedefleniyor.

Geçtiğimiz aylar içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplu sözleşme müzakerelerinin resmi olarak başladığının altını çizerek bu bağlamda konfederasyonların zam talebinin de netliğe kavuşturulacağını söyledi.

Taşeron İşçilere İlk 6 Ay İçin Yüzde 20

Türk-İş ve Hak-İş de kamu işçisinin en düşük brüt ücretinin öncelikle 4.800 liraya kadar yükseltilerek daha sonrasında da 2021-2022 yılı için ilk 6 ay yüzde 20, diğer 6 aylar için enflasyon artı yüzde 3 refah payı talebinde bulundu.

4/D'li Taşeron İşçilere Temmuz Zammı Müjdesi! İlk Toplu Sözleşmede İnce Detaylar! Seyyanen Zam...

Toplam 52 gün olan ikramiyeler 4 taksit şeklinde 13'er günlük olarak hesaplara yatıyor olacak. Bununla beraber Cumhurbaşkanı kararına göre; ikramiyenin birinci yarısı 29 Ocak'ta, yılın ikici ikramiyesi ise 11 Mayıs'ta hesaplara yatırıldı. Bu işçilerden maden işletmelerinin münhasıran yeraltı işlerinde çalışanlarına ise bu yıl yapılacak ilave tediyenin tamamı ise 24 Aralık tarihinde verilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise son açıklamasında, “Biz bu sorunu ne kadar kısa bir sürede ve ne kadar geniş bir uzlaşma alanında çözebilirsek Türkiye'deki çalışma hayatının istikrarına ve demokrasiye de o kadar katkı sağlamış olacağız.” dedi.

1000 TL Seyyanen Zam

Sözleşme kapsamında işçi sayısının artması ve kamuda yakın sayıda üyeyi temsil etmeleri dolayısıyla Türk-İş ve Hak-İş’in birlikte hareket ettiği gözlemlendi. Konfederasyonların taleplerini sunmasıyla beraber resmi olarak başlayan pazarlık sürecinin, yürütülecek müzakerelerin ardından Temmuz ayında sonuçlanması beklenmekte.

4/D'li Taşeron İşçilere Temmuz Zammı Müjdesi! İlk Toplu Sözleşmede İnce Detaylar! Seyyanen Zam... - Resim : 2

696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçiler için yüzde 4+4 maaş artışının ardından enflasyonda eriyen maaşları için de 1000 TL seyyanen artış yapılması istenilmekte.

Taşeron işçilerinin beklentileri arasında ise çalışanların görev yaptıkları unvanlara göre görev tanımlarının gerçekleştirilmesi, ikramiye ödemelerindeki düzenlemelerin yapılması, tayin haklarının iyileştirilmesi ve eş durumu tayin hakları verilmesi ile birlikte maaşlarına uygulanacak olan zam oranının geçim düzeyinin üzerinde yer alması beklenmekte.

4/D'li Taşeron İşçilere Temmuz Zammı Müjdesi! İlk Toplu Sözleşmede İnce Detaylar! Seyyanen Zam... ile ilgili etiketler zam Taşeron İçşi Taşeron kadro
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.