44 yaşındaki Buffon'un emekli olmaya niyeti yok: Meksika'da ya da ABD'de oynamak istiyor

Futbol tarihinin en iyi kalecilerinden biri olan Buffon 25 yıldır devam ettirdiği aktif futbolculuk kariyerine bir süre daha devam etme niyetinde. 44 yaşındaki kaleci Meksika'da ya da ABD'de oynamak istiyor. İtalyan kaleci, "Belki de Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış olsaydım, çoktan emekli olabilirdim çünkü ulaşacak daha önemli hedeflerim olmayacaktı." dedi.

Kariyerine profesyonel futbolculuk hayatının başladığı Parma'da devam eden efsane kaleci Buffon, aktif futbolculuk hayatında 25 yılı geride bıraktı. Uzun kariyerinde sadece Şampiyonlar Ligi'ni kazanamayan tecrübeli kaleci jübile yapmayı henüz düşünmüyor. 44 yaşındaki tecrübeli eldiven kariyerine Meksika ya da ABD'de devam edebileceğini söyledi.

Öte yandan Buffon'dan dikkat çeken bir itiraf geldi. İtalyan kaleci, eğer Şampiyonlar Ligi'ni kazansaydı çok önceden futbolu bırakabileceğini söyledi.

44 yaşındaki Buffon'un emekli olmaya niyeti yok: Meksika'da ya da ABD'de oynamak istiyor

Tecrübeli kaleci futbolu bıraktıktan sonra ne yapacağı sorusunu ise "Bana gelecekte ne yapacağımı sorarsanız, işin aslı şu ki menajerlik mi yoksa teknik direktörlük mü olacak henüz bilmiyorum. Şu anda yapmak istediğim tek şey kendimi geliştmek" şeklinde yanıtladı.

Buffon yaptığı açıklamaya şöyle devam etti:

"Şampiyonlar Ligi'ni kazanamamak, rekabetçi ruhumu canlı tutuyor. Belki de Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış olsaydım, çoktan emekli olabilirdim çünkü ulaşacak daha önemli hedeflerim olmayacaktı."

44 yaşındaki Buffon'un emekli olmaya niyeti yok: Meksika'da ya da ABD'de oynamak istiyor - Resim : 2

Buffon, kariyerine 1995 yılında Parma ile başladı ve Serie A'daki rakibi Juventus'a geçmeden önce İtalyan kulübü için 220 maça çıktı.

Daha sonra Torino takımıyla 17 yıl geçirdi, 10 İtalya Ligi, 5 İtalya Kupası kazandı ve üç Şampiyonlar Ligi finaline ulaştı. Öte yandan tecrübeli kaleci 2006'da İtalya ile dünya Kupası'nı kazandı.

44 yaşındaki Buffon'un emekli olmaya niyeti yok: Meksika'da ya da ABD'de oynamak istiyor - Resim : 3

 

44 yaşındaki Buffon'un emekli olmaya niyeti yok: Meksika'da ya da ABD'de oynamak istiyor ile ilgili etiketler Meksika ABD buffon parma
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.