400 yılda bir görülüyor: Yeşil kuyruklu yıldız Nishimura Dünya'yı selamlayacak!

Yeni keşfedilen ve nadir bir yeşil kuyruklu yıldız olarak nitelendirilen Nishimura, bu akşam Türkiye dahil olmak üzere Kuzey Yarımküre'de kendini gösterecek.

Nishimura Kuyruklu Yıldızı'nın kendini bu akşam gösterdikten sonra 400 yıl boyunca ortadan kaybolması bekleniyor.

Salı günü Güneş Sistemi'mize girdikten sonra Kuzey Yarımküre’den çıplak gözle görülebilecek olan Nishimura, 12 Eylül’de Dünya’ya en yakın konumda bekleniyor. 

Yeşil kuyruklu yıldız Nishimura, Güneş Sistemimizdeki yolculuğunda, yalnızca bir ay gibi kısa bir süre önce keşfedildi.

Bu kuyruklu yıldızı yakalayan isim ise Japon gök bilimci Hideo Nishimura'ydı. 11 ve 12 Ağustos’ta gece gökyüzünü fotoğraflarken kuyruklu yıldızı yakaladı. Nishimura, amatör gök bilimcinin keşfettiği üçüncü kuyruklu yıldız oldu.

NASA’nın Dünya’ya Yakın Nesne Çalışmaları Merkezi Yöneticisi Paul Chodas kuyruklu yıldız hakkında şunları söyledi: 

“Yani onu seçmek için gerçekten iyi bir dürbüne ihtiyacınız var ve aynı zamanda nereye bakacağınızı da bilmeniz gerekiyor” 

Keşfedilen bu yeni kuyruklu yıldız hakkında çok az şey biliniyor. Ancak, gökbilimci uzmanlar, Nishimura’nın 9 ila 12 Aralık tarihlerinde gece gökyüzünü aydınlatan yıllık Sigma-Hidrid meteor yağmurunun kaynağı olabileceği teorisini öne sürmekte.

 

400 yılda bir görülüyor: Yeşil kuyruklu yıldız Nishimura Dünya'yı selamlayacak! ile ilgili etiketler dünya
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.