28 Şubat'çılar cezaevine giriyor... Peki Meral Akşener 28 Şubat'ın neresindeydi?..

28 Şubat Davası'nda kararlar kesinleşirken, o karanlık sürecin önemli aktörlerinden birisi olan dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener'in bir röportajı yeniden gündeme geldi... Akşener'in darbe sürecinde Mehmet Ali Birand'a yaptığı açıklamalar yine uzun süre konuşulacağa benziyor...

28 Şubat Davası'nda kalem kırıldı... Cezaları onanan ve müebbet hapis cezası alan 14 kişinin tamamı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Cezaevine girecek isimler arasında darbede kilit rol oynayan eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir ve 28 Şubat'ın medya ayağını yöneten eski Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Erol Özkasnak da var...

MERAL AKŞENER'İN 28 ŞUBAT AÇIKLAMALARI..

28 Şubat kararlarının kesinleşmesi ve kararın infazına yönelik girişimlerin başlatılması üzerine o karanlık sürece ilişkin eski bir görüntü yeniden gündeme geldi.

Mütedeyyin vatandaşlara görülmemiş baskılar uygulanan 28 Şubat sürecinde İçişleri Bakanı olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 32. Gün programında merhum gazeteci Mehmet Ali Birand'a yaptığı açıklamalar hafızalarda tazelendi.

O televizyon programında Akşener ile Birand arasında şu diyalog geçti:

Akşener: Ben imza attım Milli Güvenlik Kurulu kararlarına, orada katılanlardan birisi olarak. Gönülden inanıyorum, uygulanacak. Uygulanması gerektiğine de gönülden inanıyorum. Eğer bir rezervim olsaydı orada konuşurdum.

Birand: Uygulanmasa bırakır mısınız hükümeti?

Akşener: Başka çaresi yok, uygulanacak!

Birand: Uygulanmadığını gördüğünüz takdirde istifa eder misiniz?

Akşener: Şimdi bakın, İçişleri Bakanı olarak ben, benim görev alanıma düşen ki, büyük bir çoğunluğu da bize düşüyor bu işin. Milli Güvenlik Kurulu kararlarının Milli Eğitime düşen var, Diyanet'e düşen var, Adalet Bakanlığı'na düşen var. Şimdi Adalet Bakanlığı çalışıyor. Onlar da bir genelde yayınladı. Ben uygulamayacağım. Milli Güvenlik Kurulu kararları uygulanacak.

Birand: Kıyafet yasası mesela en kolay uygulanacak olan.

Akşener: Evet

Birand: Ve bir tülü uygulanamıyor.

Akşener: Uygulanacak, göreceksiniz uygulanacak.

AK PARTİ'DEN TEPKİ VAR...

28 Şubat Davası'nda yaşanan sıcak gelişmelerin ardından bu görüntülerin gündeme gelmesi AK Parti'de de yankı buldu.

AK Parti Milletvekili Alpay Özalan, sosyal medya hesabında, Akşener'in bu konuşmasına atıfla şu açıklamaları yaptı;

"28 Şubat darbesinin karşısında durduğunu iddia eden Meral Akşener'in, 28 Şubat kararları için "Uygulanması gerektiğine gönülden inanıyorum, kıyafet yasası da uygulanacak." dediği görüntüler...

Utanmadan bir de "Darbecilere kafa tutan Demir Leydi" rolü yapıyor. Hadi oradan!"

28 Şubat'çılar cezaevine giriyor... Peki Meral Akşener 28 Şubat'ın neresindeydi?.. ile ilgili etiketler Meral Akşener 28 Şubat Darbe mehmet ali birand

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.