26 Mart bugün Kandil mi? Berat Kandili ne zaman, hangi gün idrak edilecek?

Şaban ayının 15.gecesi idrak edilmekte olan Berat Kandili bu sene hangi güne denk geliyor merak edildi. 26 Mart günü Berat Kandili mi, hangi gün idrak edilecek işte detaylar…

İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biri olan ve Şaban ayının 15.gecesi Berat gecesidir olarak bilinmektedir. Osmanlı’da II. Selim'den itibaren minarelerde kandil yakılmasıyla kandil adını alan bu dini açıdan önemli günlerden biri olan Berat Kandili, Arapça'da kelime anlamı olarak temize çıkma anlamına gelmektedir.

Berat Kandili ne zaman, hangi gün idrak edilecek?

Şaban ayının 15. gecesi idrak edilmekte olan Berat Kandili, miladi takvime göre 2021 senesinde 27 Mart Cumartesi gününe denk gelmektedir. Berat Kandili bu yıl Cumartesi günü idrak edilecektir. Dini takvime göre Ramazan ayı ise bu sene 13 Nisan 2021 Salı günü başlayacaktır.

26 Mart bugün Kandil mi? Berat Kandili ne zaman, hangi gün idrak edilecek?

Berat Kandilinin Önemi

Kelimenin asıl anlamı kurtulmak, beri olmak, suçlu olmamak anlamına gelir. Berat ve beraet, beri olmak, aklanmak, temiz ve suçsuz çıkmak anlamları nedeni ile Mü'minlerin bu gece günah yüklerinden kurtulup, ilâhî bağışa ermeleri umulur.

Bu gecenin dört farklı adı bulunmaktadır; mübarek gecenin en meşhur adı ''leyle-i beraa'' olmakla birlikte ''leyle-i mübareke'', ''leyle-i rahmet'' ve ''leyle-i sakk'' isimleri vardır.

26 Mart bugün Kandil mi? Berat Kandili ne zaman, hangi gün idrak edilecek? ile ilgili etiketler 26 Mart Berat Kandili mi berat kandili ne zaman hangi gün idrak edilecek
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.