24 gözlü ve dünyanın en zehirlisi...

24 gözü olan ve dokunaçlarında tehlikeli bir iğne taşıyan denizanası, dünyanın en zehirli deniz hayvanıyla akraba olduğu keşfedildi.

Bilim insanları, yeni keşfedilen bir denizanası türünün, dünyadaki en zehirli deniz canlısıyla aynı aileden olduğunu buldu.

Son derece tehlikeli bir acı taşıyan ve daha öncesinde tanınmayan yaratık, bilim insanları tarafından Hong Kong'daki Mai Po Rezervi'ndeki çamurlu bir gölette keşfedildi. Ayrıca denizanası, üç dokunaç, yarım santimetreden daha kısa şeffaf bir gövdesi ve en belirgin şekilde altılı sıra halde dört gruba ayrılmış toplam 24 gözü var.

24 gözlü ve dünyanın en zehirlisi...

Hong Kong Baptist Üniversitesi'nden (HKBU) araştırmacılara göre, bu gözlerin hepsi farklı hayati farklı  yerine getiriyor ve duyu organlarının içinde bulunuyor.

İkisi "görüntü oluşturmayı sağlayan" lenslere sahipken, diğer dördü sadece ışığı algılayabiliyor.

HKBU Biyoloji Bölümü'nden Profesör Qiu şöyle açıkladı: "Altı gözden oluşan her grup, zilin her iki yanında rhopalium adı verilen duyusal bir çöküntünün içinde bulunuyor. Araştırmacılar, her bir göz grubunda, ikisinin görüntü oluşturmayı sağlayan lenslere sahip olduğuna, diğer dördünün ise yalnızca ışığı algılayabildiğine inanıyor."

24 gözlü ve dünyanın en zehirlisi... - Resim : 2

Dokunaçları ayrıca kürek benzeri bir uç taşıyor, bu da hayvanın diğer birçok denizanası türünden daha hızlı yüzebileceği anlamına gelir. Ayrıca, insanları öldürmesi ve şoka sokmasıyla bilinen kötü şöhretli kuzeni Avustralya kutu denizanasının akrabası olduğu düşünülüyor.

Hong Kong Baptist Üniversitesi liderliğindeki bilim insanlarından oluşan bir ekip, üç yıl boyunca denizanalarını gözlemledi ve bu süre zarfında, Mai Po Tabiatı Koruma Alanı'ndaki karides havuzlarında daha fazla sayıda denizanasının ortaya çıktığını keşfetti.

Tripedalia maipoensis olarak adlandırılan deniz anası, şimdiye kadar yalnızca Mai Po'da bulunmuş olsalar da, bilim insanları denizanalarının Pearl Nehri boyunca yaşayabileceğine inanıyorlar.

24 gözlü ve dünyanın en zehirlisi... ile ilgili etiketler hayvan araştırma
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.