Bilim insanları şaşkın: 8 yıldır akvaryumda tek kalan vatoz hamile kaldı

Yıllardır bir akvaryumda 8 yıldır tek başına yaşayan vatoz balığı kendi başına üremeyi başardı. Bilim insanları bu olayı tarihte bir ilk olarak nitelerken, şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kuzey Caroline eyaletindeki bir akvaryumda oldukça garip bir olay yaşandı.

Herhangi bir erkek vatoz balığıyla teması olamyan dişi vatoz balığı kendi kendine yavru üretti. Bilim insanları şu ana kadar yaptıkları incelemede balığın kendi başına nasıl üremeyi başardığını henüz çözemedi. Fakat gen taraması çalışmalarının devam ettiğini de belirttiler.

Akvaryumda araştırmacı olan Kady Lyons Charlotte isimli balığın hamile kalmasını dünyada vatozlar için bir ilk olduğunu belirtti.

KİLO ALDIĞINI SANDILAR

Akvaryumda balığın bakımından sorumlu bakıcılardan biri ise Charlotte'nin geçmiş yıllarda kansere yakalandığını ancak iyileştiğini belirtti. Bir süredir toparlaması için fazla yemek verildiğini hatırlatan görevli hamile balığın kilo aldığını sandıklarını ifade etti.

 

Bilim insanları şaşkın: 8 yıldır akvaryumda tek kalan vatoz hamile kaldı ile ilgili etiketler balık ABD
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.