2024 YKS değişecek mi? Üniversite sınavı kaldırılıyor mu?

Geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleşen YKS sınavı sonrasında YKS 2024 sınavı değişecek mi sorusu akıllara geldi. Yeni üniversite sınav sistemi adaylar tarafından da merak edildi. Peki, 2024 üniversite sınavı değişiyor mu?

18-19 Temmuz tarihlerinde 3 oturum halinde gerçekleştirilen YKS sınavının sona ermesiyle birlikte dikkatler sınav sonuçlarına çevrildi. Daha önceden YÖK tarafından yapılan açıklamada, ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan TYT ve AYT baraj puanları uygulamasının kaldırıldığı duyurulmuştu.

2024 YKS Değişecek mi?

Daha önceden yapılan açıklamada; tıp, diş hekimliği, eczacılık, hukuk, mimarlık, mühendislik ve öğretmenlik programlarını tercih edebilmek için gerekli olan en düşük başarı sırası koşulu uygulanmaya devam edilecek. Ayrıca, 2021-TYT’de alınan 200 ve üzeri puanlar 2022-YKS’de dönüştürülerek kullanılabilecek.

2020 yılında liseye başlayan öğrenciler 2024 yılında yeni bir üniversite sınavı ile yükseköğretim kurumlarına yerleşecekler. Üniversiteye geçiş ise sadece sınavla olmayacak. Aynı zamanda başta ABD üniversitelerinde olduğu gibi öğrencilerin portfolyoları da üniversiteye girişte etkisini gösterecek.

2024 YKS değişecek mi? Üniversite sınavı kaldırılıyor mu? ile ilgili etiketler YKS üniversite sınavı baraj puanı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.