2024 bursluluk başvurusu ne zaman? Bursluluk başvurusu nasıl yapılır?

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Bursluluk Sınavı başvuruları için süreç belirlendi. Ortaokul ve lise öğrencilerinin devlet bursu imkânı kazanabilmeleri için girecekleri sınavın başvuru tarihi ve şartları merak ediliyor. Bu bağlamda 'Bursluluk başvurusu ne zaman 2024?' veya 'Bursluluk başvurusu nasıl yapılır?' gibi sorular arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Bursluluk başvurusu nasıl yapılır? İşte, Bursluluk başvuru tarihi 2024!

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Bursluluk Sınavı başvuru süreci netlik kazandı. Devlet bursu fırsatlarından yararlanmak isteyen ortaokul ve lise öğrencileri, sınavın başvuru tarihleri ile ilgili detayları merak ediyor. 'Bursluluk başvurusu ne zaman yapılacak 2024?' veya 'Bursluluk başvurusu nasıl gerçekleştirilir?' gibi sorular, arama motorlarında yoğun ilgi görüyor. Bu noktada, Bursluluk başvurusu süreci nasıl işliyor? İşte, 2024 Bursluluk başvuru tarihleri ve detayları!

2024 bursluluk başvurusu ne zaman? Bursluluk başvurusu nasıl yapılır?

BURSLULUK BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Bursluluk başvurusu, 13 Şubat 2024 Salı günü ile 1 Mart 2024 Cuma günü arasında gerçekleştirilecek. Başvurular, http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinden elektronik ortamda yapılabilecek. Öğrenci velileri, çocuklarının başvuru şartlarını taşıması durumunda, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu gerçekleştirebilecekler.

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

Bursluluk sınavı, 21 Nisan 2024 tarihinde Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlenecek. Sınav, 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerini kapsayacak şekilde planlanmıştır. Ancak, Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri bursluluk sınavına başvuruda bulunamayacaklar.

BURSLULUK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sınav başvurusu elektronik ortamda okul müdürlüğü tarafından yapılacak olup, başvurunun onaylanması ve veli tarafından imzalanan başvuru belgesinin saklanması gerekmektedir. Başvuru tarihleri arasında yapılacak başvuruların ardından, sınav sonuçları 17 Mayıs 2024 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

Bursluluk sınavında 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfı öğrencilerine toplamda 80 soru sorulacak ve 100 dakika süre verilecek. 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine ise dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve 120 dakika süre verilecek. Sınav sonuçlarına ilişkin detaylı bilgiler, yayımlanacak olan "İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2024"te yer alacak.

2024 bursluluk başvurusu ne zaman? Bursluluk başvurusu nasıl yapılır? ile ilgili etiketler burs
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.