2023 yılının en zengini kim? Dünyanın en zengin 20 ismi!(2023 Ağustos güncel liste)

Forbes dergisi, yıllık olarak yayımladığı en zenginler listesinde önemli bir değişikliğe giderek gerçek zamanlı liste paylaşımına başladı. Günlük servet dalgalanmalarını anlık olarak izleyen bu liste, kişilerin kamuya açık varlıklarının değerlerini yansıtarak, ilgili borsalar işlem halindeyken her 5 dakikada bir güncelleniyor. Peki, 2023 yılının en zengin insanı kim? İşte Forbes'un gerçek zamanlı listesine göre dünyanın en zengin 20 ismi...

Forbes dergisi tarafından her yıl yayınlanan en zenginler listesi, dünya genelindeki servetlerdeki dalgalanmaları izleyerek zenginlik sıralamasını belirliyor.

2023 YILININ EN ZENGİNİ KİM? (2023 AĞUSTOS)

11 Ağustos 2023 itibarıyla, Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk dünyanın en zengin insanıdır.

2023 yılının en zengini kim? Dünyanın en zengin 20 ismi!(2023 Ağustos güncel liste)

DÜNYANIN EN ZENGİN 20 İNSANI!

  1. Elon Musk: ABD'li girişimci Elon Musk, Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO'su olarak tanınırken, aynı zamanda Twitter'ın da sahibi. Teknoloji sektöründeki başarısıyla bilinen Musk, 2023 yılı itibarıyla dünyanın en zengin insanı olarak gösteriliyor.
  2. Bernard Arnault: LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) lüks tüketim ürünleri grubunun Başkanı olan Fransız iş adamı Bernard Arnault, dünyanın en zengin ikinci insanı olarak sıralanıyor. Arnault'un serveti, lüks markaların yanı sıra diğer sektörlerdeki yatırımlarıyla büyüdü.

  3. Jeff Bezos: Amazon'un kurucusu ve CEO'su olan ABD'li girişimci Jeff Bezos, e-ticaret devi Amazon'un büyümesiyle büyük bir servet biriktirdi. Uzun yıllar dünyanın en zengin insanı olarak anılan Bezos, şu an en zengin üçüncü kişi olarak görünüyor.

  4. Larry Ellison: Oracle şirketinin kurucusu ve CEO'su olan ABD'li girişimci Larry Ellison, yazılım sektöründeki başarısıyla öne çıkıyor. Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Ellison, dünyanın en zengin dördüncü kişisi olarak yer alıyor.

  5. Warren Buffett: ABD'li iş adamı ve yatırımcı Warren Buffett, Berkshire Hathaway şirketinin yönetim kurulu başkanı olarak bilinir. Yatırım alanındaki uzmanlığı ile tanınan Buffett, dünyanın en zengin beşinci kişisi olarak gösteriliyor.

  6. Bill Gates: Microsoft'un kurucu ortaklarından olan ABD'li yazılım geliştirici Bill Gates, teknoloji sektöründe önemli bir etki yarattı. Şu an Microsoft'un yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan Gates, dünyanın en zengin altıncı kişisi olarak sıralanıyor.

  7. Larry Page: Google'ın kurucularından olan ABD'li yazılım mühendisi Larry Page, teknoloji dünyasında Google'ın büyümesine öncülük etti. Google'ın yanı sıra diğer projeleriyle de tanınan Page, dünyanın en zengin yedinci kişisi olarak biliniyor.

  8. Mark Zuckerberg: Eski ismi Facebook olan Meta'nın kurucusu ve sahibi olan ABD'li girişimci Mark Zuckerberg, sosyal medya dünyasının önemli figürlerinden biri. Zuckerberg, teknoloji sektöründeki etkisiyle dünyanın en zengin sekizinci kişisi olarak gösteriliyor.

  9. Sergey Brin: Google'ın kurucu ortaklarından olan Sovyetler Birliği doğumlu ABD'li Sergey Brin, teknoloji dünyasındaki başarısıyla tanınır. Google'ın yanı sıra diğer projelere de yatırım yapan Brin, dünyanın en zengin dokuzuncu kişisi olarak yer alıyor.

  10. Steve Ballmer: Microsoft'un 2000 yılından beri yönetim kurulu başkanı olan ABD'li iş insanı Steve Ballmer, teknoloji sektöründeki etkisiyle tanınıyor. Microsoft'un büyümesine katkıda bulunan Ballmer, dünyanın en zengin onuncu kişisi olarak sıralanıyor.

  11. Carlos Slim Helu: Meksikalı iş adamı Carlos Slim Helu, Telmex ve América Móvil telekomünikasyon şirketlerinin sahibi olarak bilinir. Telekomünikasyon sektöründeki etkisiyle tanınan Slim, dünyanın en zengin on birinci kişisi olarak gösteriliyor.

  12. Michael Bloomberg: Finans, yazılım, veri ve medya şirketi Bloomberg'in CEO'su olan ABD'li iş adamı Michael Bloomberg, farklı sektörlerdeki yatırımlarıyla servetini büyüttü. Aynı zamanda New York Belediye Başkanlığı da yapmış olan Bloomberg, dünyanın en zengin on ikinci kişisi olarak sıralanıyor.

  13. Mukesh Ambani: Hindistan merkezli Reliance Endüstri'nin yönetim kurulu başkanı olan Mukesh Ambani, enerji, petrokimya, doğal gaz, perakende ve telekomünikasyon gibi farklı alanlarda faaliyet gösteriyor. Ambani, Hindistan'ın en zengin insanı olarak bilinirken, dünyanın en zengin on üçüncü kişisi olarak gösteriliyor.

  14. Francoise Bettencourt Meyers: Kozmetik alanında faaliyet gösteren L'Oréal firmasının hissedarı olan Fransız mirasçı Francoise Bettencourt Meyers, aynı zamanda dünyanın en zengin kadınlarından biri olarak biliniyor. 2017 yılında ölen annesi Liliane Bettencourt'un yerini alarak L'Oréal'daki rolüne devam ediyor.

  15. Amancio Ortega: İspanyol iş adamı Amancio Ortega, uluslararası moda topluluğu Inditex'in kurucusu olarak tanınır. Inditex bünyesinde ZARA, Bershka ve Massimo Dutti gibi tanınmış hazır giyim markaları bulunuyor. Ortega, dünyanın en zengin on beşinci kişisi olarak sıralanıyor.

  16. Jim Walton: Perakende satış yapan mağazalar zinciri Walmart'ın kurucusu Sam Walton'un oğlu olan ABD'li iş insanı Jim Walton, aile şirketi olan Walmart'ta yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır. Jim Walton, dünyanın en zengin on altıncı kişisi olarak gösteriliyor.

  17. Rob Walton: Sam Walton'un büyük oğlu olan ABD'li iş insanı Rob Walton, perakende satış yapan mağazalar zinciri Walmart'ın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olarak tanınır. Rob Walton, ailesinin işini sürdürerek dünyanın en zengin on yedinci kişisi olarak sıralanıyor.

  18. Zhong Shanshan: Çin merkezli ilaç şirketi Wantai'nin sahibi olan Çinli iş adamı Zhong Shanshan, farmasötik sektöründeki başarısıyla bilinir. Zhong Shanshan, dünyanın en zengin on sekizinci kişisi olarak gösteriliyor.

  19. Michael Dell: DELL şirketinin CEO'su olan ABD'li iş insanı Michael Dell, bilişim teknolojisi alanında önemli bir rol oynamaktadır. DELL'in kurucusu olan Dell, dünyanın en zengin on dokuzuncu kişisi olarak sıralanıyor.

  20. Alice Walton: Perakende satış yapan mağazalar zinciri Walmart'ın kurucusu Sam Walton'un kızı olan ABD'li iş insanı Alice Walton, sanat koleksiyonculuğu ve hayır işleri ile tanınmaktadır. Alice Walton, dünyanın en zengin yirminci kişisi olarak gösteriliyor.

2023 yılının en zengini kim? Dünyanın en zengin 20 ismi!(2023 Ağustos güncel liste) ile ilgili etiketler Elon Musk Forbes
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.