2023 öğretmen maaşları için 25 bin TL talebi! Sözleşmeli, kadrolu ve ücretli öğretmenlerin maaşları ne kadar olacak?

Ocak ayı maaş zamlarının açıklanmasına oldukça kısa bir zaman kala öğretmenlerden maaş talepleri gelmeye başladı. İşte öğretmen maaşları ve 2023 maaş zamlarına ilişkin detaylar…

Senenin 6 aylık iki periyodu kapsamında maaşlarına enflasyon ile doğru orantılı olarak zam alan memurlar, yeni dönemin yükselen enflasyon problemi sebebi ile zor günler geçirmeye başladı. Artan ürün maliyetleri sebebi ile nerede ise her yeni günde değişen etiketler, son olarak temmuz ayının başında açıklanmış olan maaş zamlarının nerede ise bir ay içerisinde erimesine sebep oldu. Bu durum gözlerin yeni dönemin zamlı maaşlarına çevrilmesine yol açarken öğretmenlerden de maaş talepleri gelmeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan sözleşmeli ve kadrolu öğretmenlerin yanı sıra ücretli statüde de öğretmenlik mesleğini icra eden milyonlarca vatandaş bulunmaktadır. Her birinin maaş hesabı farklı skalalarda belirlenirken 2023 maaşlarına ilişkin şimdiden bazı tahminler ve talepler gelmeye başladı. Son olarak aralık ayının başında açıklanmış olan enflasyon verilerinin ardından ocak maaşlarına yansıyacak olan zam tahmin edilmeye çalışılırken en düşük öğretmen maaşına ilişkin yüksek tutarlı bir talep geldi.

EN DÜŞÜK ÖĞRETMEN MAAŞI İÇİN YENİ TALEP!

2023 öğretmen maaşları için 25 bin TL talebi! Sözleşmeli, kadrolu ve ücretli öğretmenlerin maaşları ne kadar olacak?

Ocak ayının başında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan aralık ayı enflasyon verisinin ardından öğretmen maaşlarına yansıyacak olan zam oranı belli olacak. Bu kapsamda şimdiye kadar açıklanan 5 aylık enflasyon verisine göre yüzde 15,11’lik maaş zammını garanti altına alan öğretmenler, en düşük maaşın 25 bin TL olması gerektiğini dile getirdi.

ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE KADAR?

Deneyim süresi, kademe ve statü şartlarına bağlı olarak değişen öğretmen maaşları, şu şekilde açıklandı:

  • Sözleşmeli öğretmen maaşı: 8.576- 9.200 TL
  • Kadrolu öğretmen maaşı: 10.012- 11.357 TL

Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler dışında ücretli öğretmenlerin maaşları da sık sık merak ediliyor. Girdikleri ders başına ödeme alan ücretli öğretmenler, her 5 saatlik ders için 1 saatlik ek ödeme alma hakkı kazanıyor. Bu hesaba göre haftada 30 saat ders veren bir ücretli öğretmen 5.740 TL, 40 saat ders veren bir öğretmen ise 7.400 TL maaş alıyor.

2023 öğretmen maaşları için 25 bin TL talebi! Sözleşmeli, kadrolu ve ücretli öğretmenlerin maaşları ne kadar olacak? ile ilgili etiketler Öğretmen maaş zam
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.