2023 LGS tercih sonuçları açıklandı mı? LGS tercihleri ne zaman açıklanacak?

2023 23 Haziran tarihinde açıklanan sınav sonuçları ardından 3-19 Temmuz tarihleri arasında lise tercihleri yapıldı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan tercihlerin sonuçları merakla beklenirken, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklama geldi. 2023 LGS sonuçlarını merak eden öğrenciler '2023 LGS sonuçları açıklandı mı?' gibi başlıkları araştırıyor. Peki 2023 LGS tercih sonuçları açıklandı mı? LGS tercihleri ne zaman açıklanacak? İşte 2023 LGS tercihi sonuçları...

LGS tercih sonuçları açıklandı duyurusunu bekleyen öğrenciler, LGS sonuçları haberlerini araştırıyor. 23 Haziran tarihinde açıklanan sınav sonuçları ardından 3-19 Temmuz tarihleri arasında lise tercihleri alınmıştı. Peki 2023 LGS tercih sonuçları açıklandı mı? LGS tercihleri ne zaman açıklanacak? İşte 2023 LGS tercihi sonuçları...

2023 LGS tercih sonuçları açıklandı mı? LGS tercihleri ne zaman açıklanacak?

2023 LGS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklama geldi. LGS tercih sonuçları, 24 Temmuz 2023 tarihinde "meb.gov.tr" adresi üzerinden ilan edildi. Bu tarihte, öğrencilerin gözü kulağı MEB resmi internet sitesindeydi. Tercih sonuçlarına göre, öğrencilerin hangi okula yerleştirildiği ve boş kalan kontenjanlar belirlendi.

2023 LGS tercih süreci, 3-19 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. Öğrenci ve veliler, tercihlerini "merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar", "yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar" ve "pansiyonlu okullar" olmak üzere üç grupta yapmışlardı. Tercihler, https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılmış ve onaylanmıştı.

LGS sonuçlarına göre, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ve mesleki teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları, merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapma hakkına sahipti.

Türkiye genelinde yapılan LGS tercihleri sonucunda, öğrencilerin hayallerindeki liselere yerleşebilme umudu ve heyecanı yaşanıyor. Bu süreçte öğrenci ve velilere başarılar dilerken, lise kayıtlarının da sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyoruz. Tüm öğrencilere gelecekte başarılı ve mutlu bir eğitim hayatı diliyoruz.

2023 LGS tercih sonuçları açıklandı mı? LGS tercihleri ne zaman açıklanacak? ile ilgili etiketler LGS
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.