2023 LGS 2. nakil sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? LGS 2. nakil sorgulama!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS), 8. sınıf öğrencileri için önemli bir aşamayı temsil ediyor. Bu yıl 1 milyondan fazla öğrencinin katıldığı LGS'nin ilk tercih döneminde yerleşemeyen adaylar için sunulan ek yerleştirme fırsatı, Yerleştirmeye Esas 2. Nakil olarak adlandırılıyor. İlk tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler ve aileleri, LGS 2. Nakil Sonuçlarını merakla bekliyor. Peki, 2023 LGS 2. nakil sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sürecinde, ilk tercihlerde yerleşemeyen öğrenciler için sunulan ek yerleştirme fırsatı olan Yerleştirmeye Esas 1. Nakil süreci sona erdi. Bu kapsamda ilk tercihi yerine başka bir yeri seçmeyi isteyen öğrenciler ve aileleri, LGS 2. Nakil sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Peki, 2023 LGS 2. nakil sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? LGS 2. nakil sorgulama!

2023 LGS 2. nakil sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? LGS 2. nakil sorgulama!

LGS 2. NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) ilk tercihlerinde herhangi bir okula yerleşemeyen öğrencilere yönelik Yerleştirmeye Esas 2. Nakil işlemleri, 31 Temmuz- 4 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılmıştı. Boş kalan kontenjanlara yerleştirilme amacıyla başlatılan bu süreçte adaylar, ikinci tercihlerine göre okullara yerleştirildi. 7 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla MEB, LGS 2. Nakil Sonuçlarını resmi web sitesi olan e-Okul üzerinden açıkladı.

LGS'ye giren adaylar, tercih ettikleri okullara yerleşip yerleşemediklerini Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarıyla öğrenmek istiyorlar. Sınavın ardından ilk tercih döneminde herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler, boş kalan kontenjanlara yerleştirilmek amacıyla başlatılan 2. nakil sürecinde sonuçları öğrenmek için heyecanla bekliyorlar. Peki, MEB LGS Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarına Nasıl Bakılır?

2023 LGS 2. NAKİL SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

LGS 2. nakil sonuçları açıklandığında adaylar sonuçlarını e-Okul sistemi üzerinden öğrenebilecekler. Öğrenciler ve veliler, sonuçlarını öğrenmek için resmi web sitesi olan https://e-okul.meb.gov.tr adresini ziyaret etmelidir. TC Kimlik Numarası ve Okul Numarası ile sisteme giriş yaptıktan sonra, sonuçları görüntüleyebileceklerdir.

2. NAKİLDE YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

LGS Yerleştirmeye Esas 2. Nakil sürecinde boş kalan kontenjanlara ve hiçbir yere yerleşemeyen öğrencilere yönelik il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından 8-16 Ağustos tarihleri arasında yerleştirme başvuruları alınacak. MEB'in belirlediği takvime göre süreç şu şekilde ilerleyecek:

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 31 Temmuz- 4 Ağustos 2023

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı: 7 Ağustos 2023

Yatılılık Başvurularının Alınması: 22 - 25 Ağustos 2023

Yatılılık Yerleştirme Sonuçlarının İlanı: 31 Ağustos 2023

LGS Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçları açıklandıktan sonra 18 Ağustos 2023 tarihine kadar yerleştirme süreci tamamlanacak.

2023 LGS 2. nakil sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? LGS 2. nakil sorgulama! ile ilgili etiketler LGS
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.