2023 ALES cevap anahtarı yayınlandı!

Yüksek lisans eğitimi hedefleyen ve akademik kariyer yapmayı amaçlayan adayların merakla beklediği haber sonunda geldi. 20 Ağustos Pazar sabahı gerçekleştirilen ALES/2 sınavı, sınavı geçmiş veya ileriye dönük hazırlanan adaylar arasında büyük bir ilgi uyandırdı. Binlerce aday, sınav sonuçları ve cevap anahtarının ne zaman açıklanacağını ve nereden görüntülenebileceğini araştırıyor. İşte 2023 ALES cevap anahtarı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2023 ALES-2 sınavı için heyecan doruktaydı. Sınav, 20 Ağustos Pazar günü tek oturumda gerçekleştirildi. Adaylar, sınavın saat 10.15'te başlayacağına dair ÖSYM'nin duyurusunu dikkatle takip etti. Ancak ÖSYM'nin açıklamasına göre adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktı.

2023 ALES cevap anahtarı yayınlandı!

2023 ALES SORU CEVAPLARI! ALES CEVAP ANAHTARI

Bir diğer merak edilen konu ise ALES soruları ve cevap anahtarının erişime açılıp açılmadığıydı. ÖSYM'nin resmi web sitesi ve güvenilir haber kaynakları üzerinden alınan bilgilere göre, 2023 ALES-2 sınavının temel soru kitapçığı ile cevap anahtarı erişime açıldı. Ancak, sınav sorularının ve cevaplarının tamamının değil, yüzde 10'unun yayımlandığı belirtildi.

Sınavı geçen veya gelecekte katılacak adaylar, temel soru kitapçığındaki sorulara ve bu soruların yüzde 10'luk kısmını oluşturan cevap anahtarına ÖSYM'nin resmi internet sitesi "https://ais.osym.gov.tr" üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ulaşabilecekler. Adaylara, bu bilgilere 10 gün boyunca erişim sağlama imkanı sunulacak.

2023 ALES cevap anahtarı yayınlandı! ile ilgili etiketler ALES ÖSYM
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.