2020 YKS ne zaman yapılacak? | 2020 ÖSYM sınav takvimi

ÖSYM'nin sınav takvimi içerisinde 2020 YKS ne zaman, başvurular ne zaman gerçekleşecek? Lise mezunlarının üniversite sınavına dair merak ettiği soruları, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, açıkladı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, YKS sınavı üzerine "başvuru tarihleri, sınav tarihleri, sonuçların açıklanacağı tarih" açıklamada bulundu. 2020 yılında 3 oturum üzerinden yapılacak sınava dair kurum, resmi web sitesinde tarihleri verdi. YKS ne zaman yapılacak? İşte o sorunun cevabı...

YKS başvuru tarihleri

TYT, AYT, YDT başvuruları aynı tarihlerde yapılacak. Başvurular, 6 Şubat 2020 tarihinde başlıyor, 3 Mart 2020 tarihinde sona eriyor. 

2020 YKS sınavı ne zaman yapılacak?

ÖSYM tarafından YKS'nin ilk sınavı olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 20 Haziran 2020 tarihinde yapılacak. İkinci sınav olan Alan Yeterlilik Sınavı (AYT), 21 Haziran 2020 tarihinde, son sınav olan Yabancı Dil Testi (YDT) sınavı, 21 Haziran'da yapılacak. Dikkat! ÖSYM sınavlarında "15 dakika kuralı" devam ediyor. Sınav süresinden 15 dakika önce sınava girecek kişiler, okul binasına girmeleri gerekiyor.

2020 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS sonuçları, 3 sınav üzerinden tek tarihte açıklanacak. ÖSYM sonuç sayfasında 23 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak.

YKS baraj puanı kaç?

Sınava girenler başarı puanlarına göre iki yıllık veya dört yıllık üniversite bölümlerine girebilecek. Baraj puanı: TYT'de 150, AYT'de 180 puanı, baraj puanı olarak açıklandı.

YKS tercihleri ne zaman başlayacak?

23 Temmuz 2020 tarihinde sonuçlar açıklandıktan sonra YKS tercihleri, 2020 Ağustos'un ilk haftasında başlaması bekleniyor.

YKS tercihlerinde kaç tercih hakkı bulunuyor?

ÖSYM'nin açıklamasına göre, üniversiteye girmek isteyenler  24 tercih hakkına sahiptir. Tercih süresi içerisinde üniversite tercihleri değiştirilebilir.

2020 YKS ne zaman yapılacak? | 2020 ÖSYM sınav takvimi ile ilgili etiketler YKS ÖSYM yks ne zaman
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.