2020 Tokyo Paralimpik Oyunları ne zaman başlıyor? Sümeyye Boyacı Tokyo'da altın için yüzecek

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'ndan madalya ile dönmek istediğini belirten Paralimpik milli yüzücü Sümeyye Boyacı, "Hedefim, en iyi derecemi yapmak. Bu derecenin de bana madalya getireceğini düşünüyorum. Bu zamana kadar, olimpiyat oyunlarında da paralimpik oyunlarda da yüzme branşında henüz madalya alınmamış. Bir ilki gerçekleştirmek istiyorum" diye konuştu. 

Avrupa şampiyonu milli paralimpik yüzücü Sümeyye Boyacı, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları öncesi iddialı konuştu. Bu yıl 18 yaşına giren Sümeyye, "Hedefim, en iyi derecemi yapmak. Bu derecenin de bana madalya getireceğini düşünüyorum. Bu zamana kadar, olimpiyat oyunlarında da paralimpik oyunlarda da yüzme branşında henüz madalya alınmamış. Bir ilki gerçekleştirmek istiyorum" dedi.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da 24 Ağustos-5 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 16. Paralimpik Oyunları'nda mücadele edecek milli sporcular, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla düzenlenen törenle İstanbul Havalimanı'ndan Tokyo'ya uğurlandı.

İlk kez paralimpik oyunlarda yarışacak olan şampiyon yüzücü Sümeyye Boyacı da kafilede yer aldı. Tokyo'ya hareketinden önce DHA'ya konuşan başarılı sporcu, 5 yıldır paralimpik oyunları için hazırlandığını ifade etti. Ağır antrenmanlarla uzun bir zamandır hazırlandığını belirten Boyacı, "Bir sporcunun gelebileceği en üst noktadayız şu anda ve paralimpik olimpiyatlara gidiyoruz. Çok heyecanlıyım ve çok mutluyum. Kendi en iyi derecemi yapmak istiyorum. Daha sonrasında zaten bir madalya geleceğini biliyorum" dedi.



"30 AĞUSTOS'TA ÇİFTE BAYRAM YAŞARIZ İNŞALLAH"

Paralimpik oyunların pandemi nedeniyle bir yıl ertelendiğini hatırlatan Sümeyye, hazırlıkların da pandemi koşullarında gerçekleştiğini kaydetti.

Boyacı, "Pandemi döneminde günde 2 antrenman yapıyordum. Bu antrenmanlar yaklaşık 7 saat kadar sürüyordu. Günümün 3'te 1'i havuzda geçiyordu. Geri kalan zamanlarda mental ve psikolojik hazırlıklar yapıyordum. Paralimpik olimpiyatlarının bizim için çok iyi olacağını düşünüyorum. Favori yarışım 30 Ağustos'ta olacak. İnşallah çifte bayram yaşarız. Hedefim, en iyi derecemi yapmak. Bu derecenin de bana madalya getireceğini düşünüyorum. Bu zamana kadar olimpiyat oyunlarında da paralimpik oyunlarda da yüzme branşında henüz madalya alınmamış. Bir ilki gerçekleştirmek istiyorum. Yüzmede saliseler çok fazla oynuyor. 1 saniyede ilk 8'de de olabilirsin sonuncu da olabilirsin. Çok kritik bir yarış olacak" ifadelerini kullandı.

Sümeyye Boyacı, 2019 Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'ndaki 50 metre sırtüstü S5 kategorisinde gümüş, 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'ndaki aynı kategoride ise altın madalya kazanmıştı.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları ne zaman başlıyor? Sümeyye Boyacı Tokyo'da altın için yüzecek ile ilgili etiketler Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları sümeyye boyacı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.