2020 Hac Ücretleri iadesi ne zaman?

2020 Hac ücretleri iadesi ne zaman olacak sorusu konuşulmaya başlandı. Pandemi süreciyle ile birlikte Suudi Arabistan'da hac ziyaretleri kapatılmıştı. Başvurmuş olan adayların iadeleri konuşuluyor.

2020 Hac ücretleri iadesi, başvuru ücretlerini ödemiş olanlar tarafından merak ediliyor. Covid-19 nedeniyle hasta sayısından artış olan Suudi Arabistan kapılarını kapatmıştı. 2020 yılında kura ile gitmeye hak kazanmış olan hacı adayları isterse haklarını önümüzdeki sene kullanabilecek. Gitmekten vazgeçip iadesini isteyen vatandaşların idesini alacağıda duyurulmuştu.

2020 Hac Ücretleri iadesi ne zaman?

Yapılan açıklamaya göre “Ücret iadeleri; yapılan tercih sonunda alınacak ‘hac ücret iade belgesi’ ve TC kimlik numarası ibraz edilmek kaydı ile 13 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım ve Ziraat bankaları aracılığı ile yapılacaktır. Kayıt ve ücret iade belge işlemleri; il/ilçe müftülüklerinden, www.hac.gov.tr adresindeki e-devlet kimlik doğrulama sistemi veya hacı adayının istemesi halinde kayıtlı olduğu acente üzerinden yapılacaktır. 2021 yılı haccını ertelemek veya vazgeçmek isteyen hacı adayları Müftülük veya acenteden aldıkları dilekçe örneklerini uygun olarak doldurarak imzalayacaklar, grup halinde ertelemek isteyenler veya vazgeçenler olması halinde ise bütün grup üyelerinin imzaları alınarak müftülüklerde veya acentelerde muhafaza edilecektir.”

2020 Hac Ücretleri iadesi ne zaman? ile ilgili etiketler Hac iade ücret ne zaman nasıl
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.