2018 özel okul taban puanları nelerdir? Kontenjan sayıları ve başvuru tarihleri!

Milli Eğitim Bakanlığı, dün binlerce öğrencinin heyecanla beklediği Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarını açıkladı. Sonuçların belirlenmesinin ardından özel okulların taban puanları da belli oldu. Özel Amerikan, Alman, Fransız, İtalyan liselerine ait özel okul taban puanları nelerdir? Kontenjan sayıları nedir? Başvuru tarihleri ne zaman? Ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

Dün Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, merkezi sınav puanına göre öğrenci alacak özel okulların taban puanları da açıklanmaya başladı. Bu yıl LGS’de adayları zorlayan sorular nedeniyle RKonteobert, Alman ve Fransız liselerinin taban puanları, 500 tam puanın altında kaldı. Buna göre; Robert Lisesi 500 üzerinden 450, Özel Alman Lisesi ise 440 taban puanla öğrenci alacak. 2018 özel okul taban puanları nelerdir? Kontenjan sayıları nedir? Başvuru tarihleri ne zaman? İşte 1. ön kayıt dönemi için özel okulların taban puanları ve başvuru için gerekli bilgiler...

2018 özel okul taban puanları nelerdir? Kontenjan sayıları ve başvuru tarihleri!

ÖZEL AMERİKAN ROBERT LİSESİ
Hazırlık Kontenjanı: Kız: 97 Erkek: 97

Taban Puanı: 450

I. Ön Kayıt 27 Haziran Çarşamba - 1 Temmuz Pazar günü ve tarihleri arasında, online olarak yapılmaktadır. Taban puanı ve üstünü almış olan aday öğrencilerin başvuruları kabul edilecektir. Ön başvuru sistemi 1 Temmuz Pazar günü, saat 17.00'de kapanacaktır. Ön kayıt başvurusu, sadece yapıldığı kayıt dönemi için geçerlidir.

Kayıt Kabul Puanı'nı (KKP) esas alarak öğrenci kaydı yapıyor. Kayıt Kabul Puanı ise her iki dönemde yapılan Türkçe(T) , Matematik(M), Fen Bilgisi ve Teknoloji (F)ve İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (SB) derslerinin sınav sonuçları kullanılarak, şu formülle elde ediliyor;

KKP= (3T1+3M1+2F1+2SB1)*0,30+(3T2+3M2+2F2+2SB2)*0,70

Derslerin ağırlık katsayıları;
• Türkçe (T) -3
• Matematik (M) -3
• Fen ve Teknoloji (F)- 2
• T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (SB)- 2

Bu derslerin birinci sınav puanlarının yüzde 30’u, ikinci sınav puanlarının yüzde 70’i hesaplamaya alınıyor. Puan eşitliği durumunda sırasıyla Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve Sosyal Bilimler sınav puanı yüksek olan adaya öncelik veriliyor. Buna rağmen eşitliğin bozulmadığı durumlarda, 8. sınıf yılsonu başarı puanı yüksek olan adaya öncelik veriliyor.

2018 özel okul taban puanları nelerdir? Kontenjan sayıları ve başvuru tarihleri! - Resim : 2

ÜSKÜDAR AMERİKAN LİSESİ
Kontenjan: 88 kız, 88 erkek

Taban Puanı: 440

Burs başvuru tarihleri: 27 Haziran - 1 Temmuz 2018

Kolej, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin TEOG sınav sonuçlarına göre öğrenci alıyor. Öğrencilerin, birinci dönem TEOG sınavında bu derslerden aldıkları sonuçlar, yapılacak olan ikinci dönem TEOG sınav sonuçlarıyla toplanıp ikiye bölünecek; elde edilen puan öğrenci kayıtlarında esas alınacak.

Kayıt Puanı hesaplanırken, I. veya II. TEOG sınavlarının ağırlıkları aynı olacak, yukarıda listelenen dört dersin sınav sonuçları eşit ağırlıkta hesaplanacak, farklı katsayı kullanılmayacak. Öğrencinin kayıt puanı 400 tam puan üzerinden hesaplanacak. Okul ortalamaları, puan hesaplamalarına dahil edilmeyecek.

İZMİR AMERİKAN KOLEJİ
Kontenjan: 168

1. Önkayıt dönemi taban puanı: 404

1. ÖN KAYIT DÖNEMİ 27 HAZİRAN 2018- 1 TEMMUZ 2018(saat 17.00'a kadar)
1. ASİL LİSTE KESİN KAYIT DÖNEMİ 2 TEMMUZ 2018 (09.00-17.00)
1. YEDEK LİSTE KAYIT DÖNEMİ 3 TEMMUZ 2018 (10.00- 17.00) / Veli adaylarının saat 09.00'da okulda olmaları gerekmektedir.

Kolej, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin TEOG sınav sonuçlarına göre öğrenci alıyor. Öğrencilerin, birinci dönem TEOG sınavında bu derslerden aldıkları sonuçlar, yapılacak olan ikinci dönem TEOG sınav sonuçlarıyla toplanıp ikiye bölünecek; elde edilen puan öğrenci kayıtlarında esas alınacak.

Kayıt Puanı hesaplanırken, I. veya II. TEOG sınavlarının ağırlıkları aynı olacak, yukarıda listelenen dört dersin sınav sonuçları eşit ağırlıkta hesaplanacak, farklı katsayı kullanılmayacak. Öğrencinin kayıt puanı 400 tam puan üzerinden hesaplanacak. Okul ortalamaları, puan hesaplamalarına dahil edilmeyecek.

İSTANBUL ÖZEL SAINT JOSEPH FRANSIZ LİSESİ
Taban puanı: 410

Ön kayıt dönemi:27-30 Haziran 2018

TARSUS AMERİKAN KOLEJİ
Kontenjan: 60 kız 60 erkek

1. Kayıt dönemi kayıt puanı: 384

Ön Başvuru ve 1. Ön Kayıt, 27 Haziran 2018 tarihinde taban puanı ilanı ile başlayacak 1 Temmuz 2018 Pazar günü saat 17.00’de sona erecektir.

Okul, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin TEOG sınav sonuçlarına göre öğrenci alıyor. Öğrencilerin, birinci dönem TEOG sınavında bu derslerden aldıkları sonuçlar, yapılacak olan ikinci dönem TEOG sınav sonuçlarıyla toplanıp ikiye bölünecek; elde edilen puan öğrenci kayıtlarında esas alınacak.

Özel Tarsus Amerikan Koleji Kayıt Puanı hesaplanırken, I. veya II. TEOG sınavlarının ağırlıkları aynı olacak, yukarıda listelenen dört dersin sınav sonuçları eşit ağırlıkta hesaplanacak, farklı katsayı kullanılmayacak. Öğrencinin kayıt puanı 400 tam puan üzerinden hesaplanacak. Okul ortalamaları, puan hesaplamalarına dahil edilmeyecek.

ÖZEL NOTRE DAME DE SION FRANSIZ LİSESİ
1. Önkayıt/Kayıt dönemi için taban puan: 405

27 Haziran Çarşamba’dan 1 Temmuz Pazar saat 17.00’ye kadar önkayıt alınacaktır.

Resmi önkayıt listesi 2 Temmuz sabahı saat 9.00’da yayınlanır.

Asil liste kayıt: 2 Temmuz Pazartesi

Yedek Liste Kayıt: 3 Temmuz Salı

ÖZEL SAINTE PULCHERIE FRANSIZ LİSESİ
Taban Puan: 390

1. Ön kayıt dönemi 27 Haziran Çarşamba günü başlamış olup, 1 Temmuz Pazar saat 17.00’da sonlanacaktır.

Öğrencinin ismi puan kontrollerinin ardından güncel ön kayıt listesine yansıyacaktır. Puan kontrolleri uzun sürdüğünden ön kayıt yapmanızın hemen ardından öğrencinin ismini göremeyebilirsiniz ancak gün içerisinde mutlaka aday öğrencinin ismi listede yer alacaktır.

ÖZEL İTALYAN LİSESİ
Kontenjan: 84

Taban puanı: 390

Her öğretim yılında, kontenjan dahilinde 9.sınıfa ve hazırlık sınıfına alınacak öğrenci sayısının en fazla %20’sine kadar olmak kaydıyla, yabancı dil dersi İtalyanca olan özel okullardan gelen veya İtalyan dili yeterliliğini gösteren en az B1 seviyesinde sertifika ( CELI-Perugia Yabancılar Üniversitesi, CILS-Siena Yabancılar Üniversitesi, PLIDA-Roma Dante Alighieri Üniversitesi kurumlarından alınan) sahibi öğrenciler için bir kontenjan ayrılabilecektir.

Bu öğrenciler için, merkezi sınav sonuçlarına göre hesaplanan puanlar esas alınmayacak olup İtalyanca, Türkçe ve Matematik derslerini kapsayan hem yazılı hem sözlü olarak bir yeterlilik sınavı yapılacaktır. Bu sınavlardan her üç dersten en az “70” (yetmiş) almak koşuluyla en yüksek puanı alan öğrenciden başlanarak 9. Sınıfa veya hazırlık sınıfına kayıt yapılacaktır.
Herhangi bir dönemde; Millî Eğitim Bakanlığı tarafından puanların değiştirilmesi durumunda, yerleştirmelerde e-okul sisteminde yayınlanan son puanlar geçerli olacaktır.

ÖZEL ALMAN LİSESİ
Taban Puanı: 440

Kontenjan Sayısı: 130

LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı 2018 yılı Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavızı'nı yayınladı. Kılavuza bu linkten ulaşabilirsiniz.

2018 özel okul taban puanları nelerdir? Kontenjan sayıları ve başvuru tarihleri! ile ilgili etiketler 2018 özel okul taban puanları kontenjan sayısı başvuru tarihleri
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.