2017 ALES sınav sonuçları ÖSYM açıkladı mı?

ALES sınavının geçmesinin ardından adaylar "Ales soruları yayınlandı mı?" sorusunu aratmaya başladı. Akademik hayat planlayanlar için büyük önem taşıyan ALES yarın sabah gerçekleştirilecek. Yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerli olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı’nın (ALES) sonuçları, söz konusu yönetmelik değişikliğiyle, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak. Bu yıl her yılkinden farklı olan ALES soruları ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak? Sorusu sınava giren öğrencilerin gündeminde. Yaşamları için önemli bir adım olan ALES Sınavına giren öğrenler için soru ve cevaplar yayınlanır yayınlanmaz ALES soru ve cevapları haberimizde olacak. Sonuçlar açıklanmadan önce adayların değerlendirmek istediği ALES soruları ve cevapları, sonuçlar açıklandığın sağlama yapılmasına olanak sağlayacak. Peki, ALES soruları ve cevapları yayımlandı mı? ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorularının yanıtı haber özette...

Akademik hayata adım atarken gereken başlıca sınavlardan olan ALES’ın sonbahar sınavı bugün yapıldı. ALES sınavının sona ermesiyle birlikte adayların sorular ve cevaplar için araştırması başladı. Bu yıl her yılkinden farklı olan ALES soruları ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak? Sorusu sınava giren öğrencilerin gündeminde. Yaşamları için önemli bir adım olan ALES Sınavına giren öğrenciler için soru ve cevaplar yayınlanır yayınlanmaz ALES soru ve cevapları haberimizde olacak. Sonuçlar açıklanmadan önce adayların değerlendirmek istediği ALES soruları ve cevapları, sonuçlar açıklandığında sağlama yapılmasına olanak sağlayacak. Peki, ALES soruları ve cevapları yayımlandı mı? ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorularının yanıtı haber özette...

ales

ALES SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

2017 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), ÖSYM tarafından 19 Kasım 2017 tarihinde saat 10:15’de uygulanacak. Saat 10:00’dan önce sınav binasına giriş yapılacak olup bu süreden sonra adaylar sınav binalarına alınmayacaklardır. Bu nedenle adayların en geç saat 10:00’da sınav binasına giriş yapmaları gerekmektedir.

ALES SİSTEMİ TAMAMEN DEĞİŞTİ!

Yeni ALES’te soru sayısı azaltılarak, soru başına düşen süre artırıldı, bununla birlikte toplam sınav süresi kısaltıldı. Sınav, 160 soru ve 180 dakikadan (3 saat) oluşmakta iken, yeni düzenleme ile 50’şer sorudan oluşan sözel ve sayısal iki ayrı testten meydana gelecek. Toplamda 100 sorudan oluşan sınavın süresi 150 dakika (2.5 saat) olarak belirlendi. Bu düzenlemenin sınav stresinin azaltılmasına da katkı sağlayacağı bekleniyor. Eşit ağırlıklandırılmayan ALES Eşit Ağırlık puanı, eşit ağırlıklı hale getirildi. ALES Sayısal ve ALES Sözel puanının hesaplanmasına yönelik ağırlıklar değiştirilmemekle birlikte ALES Eşit Ağırlık puanının hesaplanmasında Sayısal Testinin yüzde 50, Sözel Testinin de yüzde 50 etkili olmasına karar verildi.

SINAVIN GEÇERLİLİĞİ KAÇ YIL?

Yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerli olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı'nın (ALES) sonuçları, söz konusu yönetmelik değişikliğiyle, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.
Ayrıca, yönetmeliğe eklenen geçici madde ile daha önce yapılan ALES sonuçları da açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli sayılacak.

SORULAR VE CEVAPLAR YAYIMLANDI MI?

ALES soruları ve cevapları ÖSYM tarafından henüz yayımlanmadı. Geçtiğimiz dönemde 7 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen sınavın ardından sorular ve cevaplar, 12 Haziran tarihinde yayımlanmıştı. Bu yıl da sürecin aynı şekilde ilerleyeceği düşünülürse, sorularve cevapların 25 Aralık Pazartesi günü erişime açılacağı söylenebilir.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimzi sınav döneminde ALES sonuçları tam bir ay içerisinde adayların erişimine açılmıştı. Bu dönem de sürecin bu şekilde ilerleyeceği düşünülürse, sınav sonuçlarının 18-19 Aralık tarihlerinde açıklanacağı söylenebilir. Bu durum ÖSYM'nin yoğunluğu ve çalışma planlarına göre erken ya da geç açıklanabilir.

lesA

ALES'TE SINAV SÜRESİ, SORU SAYISI VE HANGİ BÖLÜMLER VAR

ALES sınav süresi 150 dakika. Sınavda 100 soru olacak. ALES sınavının bölümleri ise, sayısal ve sözelden oluşan bir test uygulanacak.

KALEM VE SİLGİ ÖSYM'DEN

Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz. Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden
başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur:

Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı

Süresi geçerli pasaport, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı

Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar

YENİ ALES SINAVI NASIL OLACAK?

ALES’te test sayılarında azaltmaya gidilmiştir. Dört test/bölüm sayısı ikiye indirilmiş olup yeni ALES, Sözel ve Sayısal olmak üzere iki bölümden ve testten oluşacaktır. Sözel-I ve Sözel-II ile Sayısal-I ve Sayısal-II testleri ayrımı ortadan kaldırılmıştır.

Yeni ALES'te belirlenen testlerin içeriğine ilişkin de yeni düzenlemeler yapılmıştır. ALES Sözel Testi; sözcükte, cümlede ve parçada anlam; cümle ve metni tamamlama; kesin yargıya ulaşma, düşünce akışını bozan ifadeyi bulma ve parçada anlam bütünlüğü sağlama gibi başlıklar altıda yer alan soru alanlarından oluşacaktır. Burada adaylardan temel dilbilgisi becerilerinin yanı sıra daha çok sözel akıl yürütme becerilerini ölçmek amaçlanmıştır.

ALES Sayısal Testi; temel matematiksel işlemler, matematiksel ilişkilerden yararlanma; tekli, ikili ve üçlü problemler ve geometri gibi başlıklar altında yer alan soru alanlarını içerecektir. Burada adayların sıralama, çözümleme, analiz etme, yorumlama ve mantıksal akıl yürütme gibi daha çok ileri düşünme becerilerinin ölçülmesi amaçlanmıştır.

Yeni ALES’te (a) soru sayısı azaltılmış, (b) soru başına düşen süre artırılmış, (c) bununla birlikte toplam sınav süresi kısaltılmıştır. Sınav, 160 soru ve 180 dakikadan (3 saat) oluşmakta iken yeni düzenleme ile 50’şer sorudan oluşan sözel ve sayısal iki ayrı testten meydana gelecektir. Toplamda 100 sorudan oluşan sınavın süresi, 150 dakika (2.5 saat) olarak belirlenmiştir. Bu düzenlemenin sınav stresinin azaltılmasına da katkı sağlayacağı beklenmektedir.

Eşit ağırlıklandırılmayan ALES Eşit Ağırlık puanı, artık eşit ağırlıklı hale getirilmiştir. ALES Sayısal ve ALES Sözel puanının hesaplanmasına yönelik ağırlıklar değiştirilmemekle birlikte, ALES Eşit Ağırlık puanının hesaplanmasında Sayısal Testinin %50, Sözel Testinin de %50 etkili olmasına karar verilmiştir.

2017 ALES sınav sonuçları ÖSYM açıkladı mı? ile ilgili etiketler ALES Sınav ales sınavı sorular ve cevaplar ales soruları e cevap anahtarı yayımlandı mı ales sonuçları ne zaman
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.