20 yaş altı ve 65 yaş üstü camilerde 23 Nisan Cuma namazı kılabilecek mi?

20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların 23 Nisan Cuma namazı için camiye gidip gidemeyecekleri netlik kazandı. Kısmi kapanma sürecine kapsamında yer alan bugünde İçişleri Başkanlığı tarafından Cuma namazı için ek bir genelge yayınlanmadı. Peki, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı Cuma namazına gidebilir mi?

İçişleri Bakanlığı’ndan kısmi kapanma gününde Cuma namazı için akşam saatlerinde ek bir genelge yayınlandı. Buna göre vatandaşların en çok cevabını aradığı “23 Nisan Cuma namazı camilerde kılınacak mı?” sorusunun yanıtı belli olurken 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların camiye gidip gidemeyecekleri sorusunun da cevabı verilmiş oldu.

İçişleri Bakanlığı'nın, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında "Kısmi Kapanma" sürecine ilişkin bakanlığın internet sitesinden yayımlanan genelgede bazı sorularda yanıt buldu.

20 YAŞ ALT VE 65 YAŞ ÜSTÜ CAMİLERDE CUMA NAMAZI KILABİLECEK Mİ?

22 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayıp, 26 Nisan Pazartesi saat 05.00'te tamamlanacak sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında kalan 23 Nisan 2021 Cuma gününde vatandaşların araç kullanmamak kaydıyla ikametlerine en yakın camiye cuma namazı için gidebilecekleri belirtildi.

20 yaş altı ve 65 yaş üstü camilerde 23 Nisan Cuma namazı kılabilecek mi?

Ayrıca İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Belirtilen yaş gruplarında yer alan vatandaşlarımızdan Cuma namazı kılmak isteyenler için İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca; 65 yaş ve üzeri büyüklerimizin sokağa çıkma saati Cuma namazı bitimine kadar uzatılabilecek, 20 yaş altındaki gençlerimizin sokağa çıkış saati ise Cuma namazına gidebilecekleri şekilde öne alınabilecektir" ifadeleri kullanıldı.

20 yaş altı ve 65 yaş üstü camilerde 23 Nisan Cuma namazı kılabilecek mi? ile ilgili etiketler cami 20 yaş altı 65 yaş üstü cuma namazı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.