2 doz BioNTech aşısı olanlara 3. doz gelecek mi? Gözler Bilim Kurulu'nda

Bilim Kurulu bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak. Bakan Koca, saat 17.30'da başlayacak toplantı sonrası açıklama yapacak. Toplantının en önemli gündem maddesi ise 2 doz BioNTech aşısı olanları ilgilendiriyor. Toplantıda 2 doz BioNTech aşısı olanların 3. doz olup olmaması gerektiğinin karara bağlanması bekleniyor.

Koronavirüsle mücadelede tavsiye kararların alındığı Bilim Kurulu toplantısı bugün saat 17.30'da, Bakan Koca başkanlığında toplanacak. Video konferans yöntemiyle yapılacak toplantı sonrası yazılı açıklama yapılacak.

3. DOZ BIONTECH AŞISI KONUSU

Toplantının en önemli gündem maddesi ise 2 doz BioNTech aşısı olanlara 3. doz yapılıp yapılmadığı olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklamada "Yarın Bilim Kurulu'nun gündem konusu olacak" yanıtını verdi ve "Orada ne zaman, kimlerden başlayarak yapılması gerektiği tartışılır. Bilim Kurulu'ndan sonra açıklamayı yapmış oluruz." ifadelerini kullanmıştı.

SALGINDA SON DURUM

Türkiye'de son 24 saatte 361 bin 533 Covid-19 testi yapıldı. 29 bin 796 kişinin testi pozitif çıktı, 224 kişi yaşamını yitirdi.

En az 2 doz aşısını olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 78,70 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 89,38 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 116 milyon 663 bin 497’e yükseldi.

2 doz BioNTech aşısı olanlara 3. doz gelecek mi? Gözler Bilim Kurulu'nda

Türkiye'de, aşılamada ilk sıralarda Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Osmaniye, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Edirne bulunuyor.

En az aşılama yapılan şehirler ise şöyle sıralanıyor: Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Mardin, Bingöl, Bitlis, Ağrı ve Bayburt.

2 doz BioNTech aşısı olanlara 3. doz gelecek mi? Gözler Bilim Kurulu'nda ile ilgili etiketler Bilim Kurulu Fahrettin Koca toplantı BioNTech aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.