19 Mayıs resmi tatil mi? 19 Mayıs hangi iş yerleri için tatil?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na çok az bir süre kaldı. Her yıl kutlanan bu anlamlı güne çok az bir süre kalmasıyla birlikte, 19 Mayıs'ın resmi tatil olup olmayacağı büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, 19 Mayıs resmi tatil mi? 19 Mayıs hangi iş yerleri için tatil? Ayrıntılar haberimizde...

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili araştırmalar sürüyor. 19 Mayıs'a az bir  süre kala milyonlarca vatandaş, "19 Mayıs resmi tatil mi?" sorusunu büyük bir merakla araştırıyor. Detaylar haberimizde...

19 Mayıs resmi tatil mi? 19 Mayıs hangi iş yerleri için tatil?

19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? OKULLAR, MEMURLAR, ÖZEL SEKTÖR TATİL Mİ?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl Perşembe gününe denk geliyor. 19 Mayıs her yıl olduğu gibi bu yıl da resmi tatil sayılıyor. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, üniversiteler ile memurlar ve özel sektör de resmi tatil kategorisine giriyor.

 20 MAYIS TATİL Mİ?

20 Mayıs 2022 Cuma günü için henüz resmi açıklama yapılmadı. Şu an için 20 Mayıs cuma gününde okullar ve iş yerleri açık olacağı görünüyor.

 19 MAYIS HAKKINDA 

Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki önemli olaylardan biri Atatürk’ün Samsun’a ayak basışıdır. 19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

Türk Milleti Birinci Dünya Savaşı sonrasında kötüleşen koşullar içinde kurtuluş çareleri ararken büyük bir lider Mustafa Kemal Atatürk ortaya çıktı ve Samsun’a ayak basarak “Kurtuluş” yolunu açtı. Dolayısıyla Atatürk’ün 16-19 Mayıs 1919 İstanbul’dan başlayan yolculuğu bir kurtuluş dönemini simgeler. Samsun’a ayak basışının taşıdığı önem Atatürk’ün Büyük Nutku’nu 19 Mayıs 1919 Samsun’a çıkışı ile başlatmasından anlaşılmaktadır.

 

19 Mayıs resmi tatil mi? 19 Mayıs hangi iş yerleri için tatil? ile ilgili etiketler 19 Mayıs tatil resmi tatil Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor bayramı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.