17 gün tam kapanma olacak mı? Ramazan Bayramı'nda 4 gün yasak var mı?

Artan koronavirüs vakaları sonrasında gözler bugün 26 Nisan Pazartesi gününde yapılacak olan Kabine Toplantısına çevrildi. Kabine Toplantısından 1 ila 16 Mayıs 2021 tarihleri arasında 17 günlük bir tam kapanma söz konusu olabileceği iddia edildi. Peki, 17 gün tam kapanma olacak mı?

2021 Ramazan Bayramı’nda tam kapanma iddiaları yeniden gündeme geldi. Bugün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı sonrasında açıklama yapılacak. 13 Nisan’da Erdoğan tarafından yapılan bilgilendirmede koronavirüs vaka sayılarının düşmemesi durumunda sert önlemler alınacağı kaydedilmişti.

Çarşamba günü başlayacak olan Ramazan Bayramı arefesini de içine alan perşembe, cuma, cumartesi gününe denk gelen Ramazan Bayramı'nda yaşanacak olan hareketliliği önlemek adına Türkiye genelinde bir sokağa çıkma kısıtlaması kararı verilmesi beklenmekte.

17 gün tam kapanma olacak mı? Ramazan Bayramı'nda 4 gün yasak var mı?

17 GÜN TAM KAPANMA OLACAK MI?

Bu çerçevede 5 günlük bir kısıtlamada Kabine Toplantısında gündeme gelebilir. Toplantının hemen ardından da alınacak olan kararların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

RAMAZAN BAYRAMI'NDA YASAK VAR MI?

Bilim Kurulu üyelerinin, sağlık sisteminin tıkanma noktasına geldiği, bu nedene tam kapanma yapılması gerektiği şeklinde uyarılarda bulunduğu ifade edildi. Ancak hükümetin 15 günlük değerlendirmenin ardından, daha sert önlemler yerine aynı uygulamaya devam etme eğiliminde olduğu bilgisi de geldi.

17 gün tam kapanma olacak mı? Ramazan Bayramı'nda 4 gün yasak var mı? - Resim : 2

İçişleri Bakanlığı kanalıyla yapılan denetimlerin arttırılacağı, ceza uygulamasının yoğunlaşacağı ve alışverişe çıktığını söyleyenlerin kendi semtlerinde olup olmadıklarının teyit edileceği belirtildi.

Bu nedenle Ramazan Bayramı’nda tam kapanma ile birlikte 4 günlük bir sokağa çıkma yasağı seçeneği ilk sırada yer almakta.

17 gün tam kapanma olacak mı? Ramazan Bayramı'nda 4 gün yasak var mı? ile ilgili etiketler Ramazan Bayramı tam kapanma yasak sokağa çıkma yasağı kısıtlama
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.