14 Haziran gram altın fiyatı!

14 Haziran tarihinde gram altının alış-satış fiyatı ve güncel ücreti haberimizde...

Özellikle her dönemde altın fiyatları arttığı zaman en popüler türlerden bir tanesi de gram olur. Çeyrekten sonra en çok tercih edilen 2. Türdür. Gram altın bugün 254,46 liradan alınırken 254,67 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Ülkemizde en çok tercih edilen yatırım ve hediyeleşme aracı çeyrek altındır. Çeyrek altın bugün 403,04 liradan alınırken, 406,12 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN FİYATLARI

ALIŞ: 803,57

SATIŞ: 824,39

TAM ALTIN FİYATLARI

ALIŞ: 1.612,18

SATIŞ: 1.643,74

CUMHURİYET ALTINI

ALIŞ: 1.670,00

SATIŞ: 1.695,00

ATA ALTIN

ALIŞ: 1.662,23

SATIŞ: 1.7024,24

ALTININ ÖNEMİ NEDİR?

Geçmiş çağlarda değişim ekonomisinin başlaması ile birlikte nadir bulunan ve değerli görülen materyaller para özelliğine benzer amaçlar ile kullanılmaya başlandı. Tam anlamıyla para sayılmasa dahi denizden çıkarılan ya da madenlerden çıkarılan değişik maden ve materyaller hem saklama amaçlı hem de değişim amaçlı kullanıldı.

Kuşkusuz bunların en önemlilerinden biri de altındır. Halen ülkelerin, büyük yatırımcı ve fonların, bireysel Yatırımcıların tercih ettiği saklama, yatırım ve değişim aracı altındır.

Altın önemi, özelliği ve görüntüsü itibariyle özeldir. Parlak görünümlü sarı renkli ve sert, bozulmayan bir metal türüdür. Demir Gümüş vb diğer madenler gibi zamanla bozulmaz, renk değişikliğine uğramaz. Şekil verilerek kullanılabildiği için para muadili olması yanında Ziynet Eşyası olarak da büyük ilgi görmektedir.

14 Haziran gram altın fiyatı! ile ilgili etiketler altın 14 Haziran
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.