12 ev ve 4 ahır yok olmuştu! Erzurum Valisi Memiş, yangından zarar görenlere ev ve 125 bin lira nakdi yardım yapılacağını duyurdu

Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde kırsal mahallede çıkan yangında 12 ev 4 ahır yok olmuştu. Mahallede yangında zarar gören vatandaşlarla bir araya gelen Erzurum Valisi Okay Memiş, burada yaptığı konuşmada yangından zarar görenlere ev ile 125 bin lira nakdi yardım yapılacağını duyurdu. İşte detaylar...

Erzurum Valisi Okay Memiş, Pazaryolu ilçesinde kırsal mahallede çıkan yangında ikamet ile ahırları zarar gören vatandaşlara ev ile 125 bin lira nakdi yardım yapılacağını bildirdi.

12 ev ve 4 ahır yok olmuştu! Erzurum Valisi Memiş, yangından zarar görenlere ev ve 125 bin lira nakdi yardım yapılacağını duyurdu

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Memiş, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile ilk belirlemelere göre elektrik kontağından çıkan yangında 12 evin kullanılamaz hale geldiği Köşeyolu Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

 

 Mahallede yangında zarar gören vatandaşlarla bir araya gelen Memiş, burada yaptığı konuşmada, yangında 12 ev ve 4 ahırın yok olduğunu bildirdi.

Can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirten Memiş, "AFAD tarafından mahalleye 12 çadır kuruldu. Ailelere 2 gün içinde 12 konteyner verilecek. Şu an kurduğumuz çadırlarda, yatak, battaniye, tüp ve gıda bulunuyor. Kuracağımız konteynerlerde de aynisi olacak. Ailelere en kısa sürede ev ve 125 bin lira tutarında nakdi yardım da yapılacak." ifadelerini kullandı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Ziyaret esnasında Vali Memiş, cep telefonuyla vatandaşları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yla görüştürdü.

 Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Yerlikaya, görüşmede şunları kaydetti:

"Orada bulunan tüm vatandaşlarımıza selamlarımı gönderiyorum. Yangında evlerini kaybeden hane halkımızın en kısa sürede tüm sorunlarını çözeceğiz. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz, müsterih olun. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi tekrardan iletiyorum."

12 ev ve 4 ahır yok olmuştu! Erzurum Valisi Memiş, yangından zarar görenlere ev ve 125 bin lira nakdi yardım yapılacağını duyurdu ile ilgili etiketler Erzurum Yangın
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.