100 rekatlık Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? Kadir Gecesinde hangi dualar edilir?

Mübarek Kadir Gecesinde kılınacak 100 rekatlık namaz Müslüman alemi tarafından idrak edilecek ve Allâh-u Teâlâ’ya el açılarak dualar yapılacak. 100 rekatlık namaz nasıl kılınır? Peki, Kadir Gecesinde hangi dualar edilir?

Müslüman aleminin büyük bir merakla beklediği bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, 8 Mayıs Cumartesi akşamını 9 Mayıs Pazar gecesine bağlayan günde idrak edilecek. Bu mübarek geceyi ibadet ile geçirmek isteyenler de 100 rekatlık Kadir Gecesi namazının kılınışı hakkında son bilgileri araştırmakta.

KADİR GECESİ 100 REKAT NAMAZ FAZİLETİ

Nafile namazlardan olan tesbih namazı, Kadir Gecesi kılındığı zaman Kadir Gecesi namazı adını alır. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın beyanına göre bunun dışında kandil gecelerine özel bir namaz bulunmamaktadır. Bu mübarek gecede kılınan Tesbih namazının en azı iki rekat, en çoğu 100 rekattır. Kişi gücü yettiği kadarını kılabilir.

100 REKATLIK KADİR GECESİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Kadir Gecesi namazı ya da tesbih namazı, en az 2 rekat en fazla 100 rekat olacak şekilde kılınır. Kişinin gücü yettiği kadarını kılması doğrudur. Kaza namazlarını tamamladıktan sonra kişi gücü yettiği kadarıyla bu namazı eda eder.

100 rekatlık Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? Kadir Gecesinde hangi dualar edilir?

Niyet ettikten sonra 100 rekatlık Kadir Gecesi namazı ikişer rekat olarak kılınır.

Her rekatta bir Fatiha, bir Kadir Suresi, 3 İhlas Suresi okunur.

Her iki rekatta bir selam verilir.

Ardından Hz. Peygamber'e salat-ü selam getirilir.

TESBİH NAMAZI KILINIŞI

Nafile namaz olarak geçen tesbih namazı tamamlandıktan sonra dua okumaya başlanır. Bu dualar sırasında zikir ve tövbe de ihmal edilmemelidir.

Namazdan sonra:

10 defa Allahü ekber.

100 defa İnşirah Suresi

100 defa Kadir Suresi

100 defa Resulullah (s.a.v.) Efendimiz'in Hz. Âişe (r.a.) Validemiz'e öğrettiği şu dua okunur ardından dua yapılır:

"Allâhümme inneke afüvvün kerîmün tühibbül-afve fa'fü annî"

(Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.)

KADİR SURESİ

Kur'an-ı Kerim'de "Kadir Suresi"nde bu gece şöyle anlatılıyor:

"Şüphesiz, biz onu (Kur’an-ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yeri ağarmasına kadar bir esenliktir."(Kadir Suresi 1-5)

100 rekatlık Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? Kadir Gecesinde hangi dualar edilir? - Resim : 2

KADİR GECESİNDE OKUNACAK DUALAR

Hz. Aişe (r.anha) Rasûlüllah (s.a.s)'e demiştir ki:

"Ey Allah'ın Rasûlü! Kadir Gecesi'ne rastlarsam nasıl dua edeyim?" diye sordum. Rasûlüllah (s.a.s):

"Allahümme inneke afüvvün tühıbbü'l-afve fa'fu annî: Allah'ım sen çok affedicisin, affi seversin, beni affet." diye dua et, buyurdu." (Tecrîd-i Sarih Tercemesi, VI, 314).

Ebû Hüreyre (r.a)'ın rivâyet etmiş olduğu hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (s.a.s) şöyle buyurmuştur:

"Kim Kadir Gecesi'ni, faziletine inanarak ve alacağı sevabı Allah'tan bekleyerek ibadet ve taatla geçirirse geçmiş günahları bağışlanır" (Buhârî, Kadir, 1).

100 rekatlık Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? Kadir Gecesinde hangi dualar edilir? ile ilgili etiketler Kadir Gecesi kadir gecesi namazı 100 rekatlık namaz kadir gecesi duaları
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.