10 bin TL'yi aşan emekli promosyonu için son 1 gün! Taahhüt süresi dolmamış olanlara son uyarı...

Emekli vatandaşların maaşlarına ve promosyonlarda son günler yaklaştı. Bazı bankalar promosyonlarda artışa giderken bazıları da işlemlerini tamamen sonlandırdı. Henüz başka bir bankaya geçiş yapmayan emekliler ise en yüksek promosyon veren bankaları araştırır oldu. 10 bin TL’ye kadar çıkan promosyon içinse taahhüt süresi dolmamış olanlar da banka değişikliği yaparak yüksek promosyondan yararlanacak.

Emekli vatandaşlar için yüksek promosyon veren bankalarda yarış devam ediyor. Bankaların promosyon ücretlerini artırması en çok emeklilere yararken bundan dul ve yetim aylığı alanlarında yararlandığı belirtiliyor. Bazı bankalar promosyon tarihi için önce 31 Ağustos'u belirlemiş ve hemen ardından da bu süreyi 30 Eylül tarihine kadar uzatmıştı.

Son 1 yılda emekli ve memur maaşlarında yüzde 80’i aşan maaş zammı ve enflasyonun etkisiyle bankalar promosyon rakamlarını güncellenmiş ve bu rakam 10 bin lirayı bulmuştu. Bankaların, maaşlarını taşıyanlara verdikleri promosyon geçtiğimiz aylarda 7 bin 500 TL civarlarındaydı.

10 bin TL'yi aşan emekli promosyonu için son 1 gün! Taahhüt süresi dolmamış olanlara son uyarı...

Birçok emekli, maaşını yüksek promosyon ödeyen bankalara taşıyor. Ancak mevcutta maaş aldığı bankadan talep edenler de promosyonlarını güncelleyebiliyor. Bankalar da müşterilerini kaybetmemek adına bu güncellemeye olumlu dönüyor. Fakat bu işlem otomatik olmuyor. Emeklilerin yeni kampanyadan faydalanmak için bankaya ‘güncelleme’ talebiyle bizzat başvurmaları gerekiyor.

Bu durumda banka, daha önce yaptığı promosyon ödemesini yeni ödemeden düşerek yeni bir rakam belirliyor. Ortaya çıkan bu rakam az bulunursa, maaş istendiği zaman herhangi bir bankaya taşınabilir. Fakat son dönemde kredi borcu olan emeklilere ‘bloke’ adı altında zorluk çıkarılıyor. Bu uygulama emeklilerden büyük tepki çekiyor. Uzmanlar kredi borcu bahane edilerek maaş taşıma işlemine engel çıkarılamayacağına dikkat çekiyor.

Emekli Maaşı Başka Bankaya Nasıl Taşınır?

Banka değiştirme işlemi aslında çok kolay. İsteyen 3 yıllık süresinin dolmasını bekler, isteyen istediği an maaşını taşıyabilir. Emeklinin yapacağı tek şey başvuru yapmak. Bunun için önce geçiş yapılacak ve halihazırda maaş alınan bankaya bildirimde bulunmak gerekiyor.

10 bin TL'yi aşan emekli promosyonu için son 1 gün! Taahhüt süresi dolmamış olanlara son uyarı... - Resim : 2

Bildirim, bankaların şubelerinde veya e-Devlet’ten yapılabiliyor. En sağlam yöntem banka şubelerine gitmek. 3 yıllık süre bitmeden önce geçiş yapılıyorsa emekli mevcut bankada kaldığı sürenin promosyonunu alıyor, kalanını iade ediyor. Yeni geçtiği bankadan da promosyonunu emekli maaşı yattığı an peşin alıyor.

10 bin TL'yi aşan emekli promosyonu için son 1 gün! Taahhüt süresi dolmamış olanlara son uyarı... ile ilgili etiketler emekli promosyon Banka
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.