1 Muharrem 1443 ne zaman? 2021 Hicri Yılbaşı hangi gün başlıyor?

Muharrem ayı için geri sayım devam ederken 1 Muharrem 1443 ne zaman sorusu gündeme geldi. Müslümanlar açısından çok büyük bir öneme sahip olan ve bu ay içerisinde çeşitli ibadetlerin yapıldığı Muharrem ayı yakından takip edilmekte. Peki 2021 Hicri Yılbaşı hangi güne denk gelmektedir?

Muharrem ayı başlangıç tarihi için heyecanlı bekleyiş başladı. Milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilen bu süreç Muharrem ayının başlangıcı kabul edilmekte birlikte yapılan ibadetler Kur’an-ı Kerim’de de yer alıyor.

Hz. Muhammed tarafından bir hadiste açıklanan ifadelerde, "Ramazan'dan sonra en faziletli oruç, Allah'ın ayı olan Muharrem'de tutulan oruçtur. Farz namazlardan sonra en faziletli namaz da gece namazıdır." sözleri dikkat çekiyor.

1 Muharrem 1443 Ne Zaman?

Muharrem ayının 10'uncu günü olan ve Aşure Günü olarak kabul edilen 10 Muharrem 18 Ağustos'a tekabül ediyor. Hicri Yılbaşı ise 1 Muharrem 1443 tarihi 10 Ağustos 2021 Salı gününe denk geliyor.

1 Muharrem 1443 ne zaman? 2021 Hicri Yılbaşı hangi gün başlıyor?

2021 Aşure Günü ise 18 Ağustos Çarşamba gününe denk gelmekte.

Muharrem Ayının Önemi Nedir?

"Muharrem" kelimesi hürmet edilen anlamına gelmektedir. Bu ay, Hz. Peygamber (s.a.s.) tarafından Allah'ın ayı diye nitelendirilerek faziletine, ilahî feyz ve bereketinin bolluğuna işarettir.

Muharrem'in onuncu günü âşûrâ günüdür. Bu gün oruç tutmak da bazı âlimlere göre sünnettir. Zira Resûlullah (s.a.s.), âşûrâ gününde oruç tutmuş ve bunu müslümanlara tavsiye etmiştir. Hz. Peygamber (s.a.s.) Medine'ye gelince, yahudilerin âşûrâ gününde oruç tuttuklarını görmüş ve "Bu gün niçin oruç tutuyorsunuz?" diye sormuştu.

1 Muharrem 1443 ne zaman? 2021 Hicri Yılbaşı hangi gün başlıyor? ile ilgili etiketler Muharrem ayı 1 muharrem 1443 hicri yılbaşı