1 Gram safran ne kadar? Safran’ın faydaları neler?

1 Gram safran ne kadar? Safran’ın faydaları neler? Arama listelerinde hızla yükselen safranın kilosunun kaç TL olduğu ve faydaları merak ediliyor. 1 Gram safran ne kadar? Safran’ın faydaları neler?

1 Gram safran ne kadar? Safran’ın faydaları neler? Birçok kişinin merak ettiği safranı sizler için araştırdık. Birçok derde devası olan safranın fiyatı ve faydaları ile ilgili tüm bilgiler haberimizde. 1 Gram safran ne kadar? Safran’ın faydaları neler?

1 Gram Safran Ne Kadar?

-Yerli saf safranın kilosu

30 bin Türk Lirası

-Yerli pilavlık safranın kilosu

150 Türk Lirası

-İthal safranın kilosu

70 bin Türk Lirası'ndan satılmaktadır.

SAFRAN NEDİR?

Safran, sonbaharda çiçek açan 20-30 cm boyunda çiğdem cinsinden olan soğanlı bir kültür bitkisinden çıkarılır. Safran bitkisi yaprakları şerit şeklindedir ve mor çiçekleri olan üç tepecikli bir bitkidir. Genellikle gıda boyası ve renklendirici olarak kullanılmaktadır. 100 gram safran tozu için 8bin safran çiçeği gereklidir. Bu yüzden çok değerli bir baharattır. Gıdalara altın rengini veren safranın tadı ise iyot ve saman karışımı gibidir.

SAFRAN NERELERDE YETİŞİR?

Safran güneşi seven bir bitkidir. Bundan dolayı da sıcak yerlerde yetişir. Gün ışığı alan yamaçlarda yetişen bir bitkidir ve sağlık için çok faydalıdır. En sevdiği toprak ise gevrek, gevşek, düşük yoğunluğa sahip, iyi sulanmış, iyi akaçlanmış ve yüksek organik içeren killi ve kalker topraklardır. Dünya üzerinde en fazla Fransa, İran, İspanya ve İtalya'da yetiştirilmektedir. Türkiye'de ise Safranbolu'da yetişen bir bitkidir.

SAFRANIN FAYDALARI

-Safran halk arasında çok sağlıklı olmasıyla bilinen bir baharattır. Çoğu hastalığın tedavisinde yardımcı olan safran hakkında bilinen bazı faydalar ise şunlardır:

-Antioksidanlar olarak işlev gören bazı bitki bileşimleri bakımından oldukça zengin olan safran hücreleri oksidatif strese karşı korur.

-Yaşa bağlı zihinsel bozukluğu tedavi eder.

-Hafıza kaybına iyi gelir.

-İltihap tedavisinde kullanılan bir baharattır.

-Safranın antioksidana ek olarak antikanserojen özelliği de vardır. Bu da kanserli tümörlerin küçülmesini ve tümörlerin yayılmasını engeller.

-Safran baharatı erkeklerde de kadınlarda cinselliğe faydalıdır.

-Safran, uzun yıllardır astım gibi bazı solunum sorunlarını tedavi etmekte kullanılmaktadır.

-Sindirim bozukluklarını tedavi eder.

-Sindirimi destekler.

-Ülseratif kolit ve peptik ülserleri tedavi eder.

-İştah açıcıdır.

-Kokusu kişiyi yatıştırır ve rahatlatır.

-Adet sancısına iyi gelir.

-Diş etlerini güçlendirerek ağrılarını bastırır.

1 Gram safran ne kadar? Safran’ın faydaları neler? ile ilgili etiketler 1 gram safran ne kadar safranın kilosu kaç tl faydaları nasıl kullanılır
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.