1. Dünya Savaşı'nın uzamasına hangi cephe sebep olmuştur? Yakın tarihin en kanlı savaşının detayları...

1. Dünya Savaşı'nın uzamasına sebep olan cephe merakla araştırılıyor. Yakın tarih ile ilgilinenlerin en çok ilgisini çeken ve tarihin en kanlı savaşlarından biri olan 1. Dünya Savaşı'nın uzaması hangi cephe nedeniyle olmuştur sorusunun yanıtını ve detayları sizler için derledik.

Geçtiğimiz yüzyılın en kanlı ve yıkıcı savaşlarından biri olan Birinci Dünya Savaşı'nın uzamasına neden olan cephe Çanakkale Cephesi'dir.

1. DÜNYA SAVAŞI'NIN UZAMASINA NEDEN OLAN CEPHE HANGİSİDİR?

20. yüzyılın en kanlı savaşı şüphesiz 1. Dünya Savaşı'dır. Milyonlarca insanın ölümüne neden olan Birinci Dünya Savaşı insanlık tarihinde çok önemli olaylara sebep olmuştur. Siyasal, Kültürel, Demografik, ekonomik birçok paradigmanın değişmesine neden olan 1. Dünya Savaşı'nın uzamasına neden olan cephe Çanakkale Cephesi'dir.

Binlerce vatanseverin kaybedildiği ve büyük mücadelelerin verildiği Çanakkale Cephesi Birinci Dünya Savaşı'nın uzamasına neden olmuştur.

Düşman ordularının İstanbul'u direkt ele geçirerek Oamanlı'yı yok etme planları Çanakkale'de durdurulmuştur. Amaçlarına ulaşamayan düşman birlikleri, İstanbul'u yok edememiştir. Çanakkale cephesinde hiç beklenmeyen bir direnç ve vatan savunması ile karşı karşıya kalındı.

1. Dünya Savaşı'nın uzamasına hangi cephe sebep olmuştur? Yakın tarihin en kanlı savaşının detayları... ile ilgili etiketler tarihi eser 1. dünya savaşı çanakkale cephesi 1. dünya savaşının uzamasının nedeni
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.