Zülfü Livaneli’nin İmamoğlu’na atıf yapan ‘Hareket Ordusu kazanacak’ sözleri aslında ne anlama geliyor?

CHP’li Maltepe Belediyesi'nin düzenlediği ‘Yüzyılın Aydınlık Yüzleri’ adlı programda CHP yandaşı Zülfü Livaneli 31 Mart darbesine atıf yaparak "Ya gerici ordular, avcı taburları ya da hareket ordusu kazanacak" ifadelerini kullanmıştı. Livaneli’nin sözünü ettiği Hareket Ordusu, Sultan Abdulhamit’e karşı başlatılan ayaklanmayı bastırmak bahanesiyle Selanik’ten yola çıkmıştı ama asıl hedefi padişahı darbe ile devirmekti. İşte detaylar...

Geçtiğimiz günlerde CHP’li Maltepe Belediyesi'nin düzenlediği ‘Yüzyılın Aydınlık Yüzleri’ adlı programda CHP yandaşı Zülfü Livaneli 31 Mart darbesine atıf yaparak "Ya gerici ordular, avcı taburları ya da hareket ordusu kazanacak" şeklinde skandal ifadeler kullanmış ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun elini havaya kaldırmıştı.

Livaneli’nin sözünü ettiği Hareket Ordusu, Sultan Abdulhamit’e karşı başlatılan ayaklanmayı bastırmak bahanesiyle Selanik’ten yola çıkmıştı ama asıl hedefi padişahı darbe ile devirmekti.

İstanbul’a gelen Hareket Ordusu’nun ilk işi Fatih camiini kuşatmak oldu.

Bunun sembolik bir girişim olduğu tarihçiler tarafından kayda geçirilen bir durum.

F.Sultan Mehmet’in emanetini kuşatmakla işe başlayan Hareket Ordusu yüzünden Fatih Camii’nde tarih boyunca ilk kez 3 gün namaz kılınamadı.

Zülfü Livaneli’nin İmamoğlu’na atıf yapan ‘Hareket Ordusu kazanacak’ sözleri aslında ne anlama geliyor?

Kuşatma sırasında camiye yüzlerce kurşun atıldı.

Fatih Camiinin Fevzipaşa Caddesi'ne bakan batı cephesindeki abdest alma yerinin üst bölümündeki pencerelerin etrafı halen 110 kurşun iziyle dolu.

Kuşatma sırasında onlarca insan sokak ortasında süngülenerek öldürüldü.

Zülfü Livaneli’nin İmamoğlu’na atıf yapan ‘Hareket Ordusu kazanacak’ sözleri aslında ne anlama geliyor? - Resim : 2

"Hep bir ağızdan "Biz ne idik ne olduk. Saye-i hürriyette şeriattan kurtulduk." sloganları atılarak cami kurşun yağmuruna tutuldu.

Bu tarihi gerçekler, Maltepe Belediyesi’nde o gece düzenlenen programda Zülfü Livaneli’nin Ekrem İmamoğlu’nun elini tutarak ‘Ben inanıyorum. Hareket ordusu kazanacak’ şeklindeki skandal sözlerinin aslında ne anlama geldiğini özetliyor.

Zülfü Livaneli’nin İmamoğlu’na atıf yapan ‘Hareket Ordusu kazanacak’ sözleri aslında ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler Zülfü Livaneli Ekrem İmamoğlu Maltepe
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.