Zülfü Livaneli'nden yerel seçimler için skandal benzetme: Ya gericiler kazanacak ya hareket ordusu!

Halk Tv’de canlı yayınlanan İstasyon Dergisi’nin düzenlediği ‘Cumhuriyet’in Aydınlık Yüzleri’ ödül töreninde konuşan Zülfi Livaneli, “31 Mart, tarih kaydığı için aynı gün değil gerçi ama yine de sembolik 31 Mart” ifadelerini kullanarak, 31 Mart yerel seçimlerinde “Ya gerici ordular, avcı taburları ya da hareket ordusu kazanacak” ifadelerini kullandı.

Halk Tv’de canlı yayınlanan İstasyon Dergisi’nin düzenlediği ‘Cumhuriyet’in Aydınlık Yüzleri’ ödül töreninde konuşan Zülfi Livaneli, Osmanlı padişahı Sultan II. Abdülhamid’in hükümdarlığının son bulmasına yol açan 31 Mart darbe teşebbüsüne atıfta bulunarak, “31 Mart, tarih kaydığı için aynı gün değil gerçi ama yine de sembolik 31 Mart” ifadelerini kullanarak, 31 Mart yerel seçimlerinde “Ya gerici ordular, avcı taburları ya da hareket ordusu kazanacak” ifadelerini kullandı.

“HAREKET ORDUSUNUN KAZANACAĞINA BEN İNANIYORUM”

Cumhur İttifakı seçmenlerine 'gericiler' sözleri ile hakaret ederek skandal açıklamalarda bulunan Livaneli, CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun elini tuttu ve “Hareket ordusunun kazanacağına ben inanıyorum” dedi.

31 MART DARBE TEŞEBBÜSÜNDE NE YAŞANMIŞTI...

1909 yılında II. Meşrutiyet'in ilanından sonra '31 Mart darbe teşebbüsü' olarak bilinen ayaklanma İstanbul'da patlak verdi. Olaylar 11 gün kanlı bir şekilde devam etti. Selanik'ten gelen Hareket Ordusu'nun 23-24 Nisan 1909 gecesi İstanbul'a girmesinin ardından ayaklanma bastırıldı. Sultan II. Abdülhamid, kendisine sadık olan Birinci Ordu ile Hareket Ordusu'na (Avcı Taburlarına) karşı konulması için yapılan teklifleri kabul etmedi ve Müslümanların halifesi olarak ‘Müslüman'ı Müslüman'a kırdırmayacağını’ söyledi.

Zülfü Livaneli'nden yerel seçimler için skandal benzetme: Ya gericiler kazanacak ya hareket ordusu! ile ilgili etiketler Zülfü Livaneli CHP Yerel seçim Ekrem İmamoğlu seçim

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.