Zeki Müren kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? İşte en güzel Zeki Müren şarkıları...

Türk müziğinde unutulmaz sesi ve yorumuyla iz bırakan 'Sanat Güneşi' Zeki Müren, vefatının 27'nci yılında Bursa'da düzenlenen törenle anıldı. Yapılan haberlerin ardından Zeki Müren'in yaşamı, ölüm sebebi ve şarkıları büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Zeki Müren kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? İşte en güzel Zeki Müren şarkıları...

"Sanat Güneşi" olarak anılan Zeki Müren, Türk müziğinde unutulmaz bir sesi ve yorumuyla bilinir. 27. ölüm yıl dönümünde Bursa'da düzenlenen bir törenle anıldı. Zeki Müren'in yaşamı, ölüm nedeni ve şarkıları, bu haberlerin ardından büyük bir ilgiyle araştırılmaya başlandı. Peki, Zeki Müren kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? İşte en güzel Zeki Müren şarkıları...

Zeki Müren kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? İşte en güzel Zeki Müren şarkıları...

ZEKİ MÜREN KİMDİR?

Erken Yaşlar ve Müziğe İlk Adımlar: Zeki Müren, 6 Aralık 1931'de Bursa'nın Akhisar ilçesinde doğdu. Ailesi, Müren'i İstanbul'a getirdi ve burada ilkokula başladı. İstanbul'da yaşadığı dönemde müziğe olan ilgisi başladı. Çocuk yaşlarda bağlama çalmaya başlayan Zeki Müren, kısa sürede yeteneğini gösterdi. Babası tarafından desteklendi ve müziğe olan tutkusuyla yaşamının geri kalanını müziğe adamaya karar verdi.

Sanat Kariyeri: Zeki Müren, Türk sanat müziği dalında büyük bir kariyer yapmıştır. 1950'lerin sonlarına doğru İstanbul Radyosu'nda profesyonel olarak şarkı söylemeye başladı. 1951 yılında ilk 45'lik plağı "Bir Teselli Ver" ile çıkardı. Bu, onun müzik kariyerinin başlangıcını işaret etti. Müren, 1955 yılında "Ahu Gözlüm" adlı şarkısıyla büyük bir çıkış yakaladı.

Zeki Müren, müziğinin yanı sıra sahne performansları ve kıyafetleri ile de dikkat çekti. Zarif ve gösterişli kıyafetleriyle sahnede dikkat çeken sanatçı, "Sanat Güneşi" lakabını kazandı. Kendine özgü tarzı ve sahne şovları ile Türk müziğine yeni bir soluk getirdi.

ZEKİ MÜREN NEDEN ÖLDÜ?

24 Eylül 1996 günü, TRT İzmir Televizyonunda kendisi için düzenlenen tören sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Türk müziği dünyasında büyük bir boşluk bırakan sanatçının ölümü, sevenleri için büyük bir kayıp oldu. Mezarı Bodrum'da, Müren'in kendisinin tasarladığı özel bir anıt mezar içinde bulunmaktadır.

Zeki Müren, Türk müziğinin en önemli ve sevilen figürlerinden biri olarak anılmaya devam eder. Kendisinin sanata ve müziğe kattığı değer, onun ölümünden sonra bile yaşamaya devam etmektedir.

EN GÜZEL ZEKİ MÜREN ŞARKILARI

ALBÜMLERİ

1970 - Senede Bir Gün
1973 - Pırlanta 1
1973 - Pırlanta 2
1973 - Pırlanta 3
1973 - Pırlanta 4
1974 - Anılarım
1975 - Mücevher
1976 - Güneşin Oğlu
1977 - Nazar Boncuğu
1977 - Zirvedeki
1978 - Sükse
1981 - Kahır Mektubu
1982 - Eskimeyen Dost
1984 - Hayat Öpücüğü
1985 - Masal
1986 - Helal Olsun
1987 - Aşk Kurbanı
1988 - Gözlerin Doğuyor Gecelerime
1989 - Ayrıldık İşte
1989 - Karanlıklar Güneşi
1989 - Şarkılar
1990 - Dilek Çeşmesi
1990 - Bir Tatlı Tebessüm
1991 - Doruktaki Nağmeler
1992 - Sorma

EN GÜZEL ŞARKILAR

"Mazi Kalbimde Bir Yaradır"
"Bekledim de Gelmedin"
"Gel Gör Beni Aşk Neyledi"
"Unutamadım"
"Bir Gönüle Aşk Girince"
"Mevsim Bahar Olunca"

 

 

Zeki Müren kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? İşte en güzel Zeki Müren şarkıları... ile ilgili etiketler Zeki Müren
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.