Zefiran nedir, ne işe yarar, nereden alınır?

Zefiran nedir? İnternette sıkça araştırılan konulardan biri olan Zefiran'ı sizler için araştırdık. Zefiran nedir sorusunun yanıtını arayan vatandaşların merak ettiği diğer noktalar ise Zefiran nereden alınır, kaç para ve ne işe yarar. Biz de bu konuda gerekli incelemeleri yaparak sizler için haberimize ekledik. Peki Zefiran nedir? Ne kadar? Nereden alınır? Ne işe yarar? Zefiran kaç para? Detaylar haberimizde...

Zefiran nedir? Vatandaşlar tarafından ne işe yaradığı ve nereden alındığı gibi hakkında birçok soru işareti bulunan bir ürün olan Zefiran'ı sizler için araştırdık. Zefiran kaç para? Zefiran Nedir? Haberimizde bu sorulara yanıt bulabilirsiniz. Peki Zefiran ne kadar? Zefiran nedir? İşte detaylar...

Zefiran nedir,  ne işe yarar, nereden alınır?

ZEFİRAN NEDİR?

Zefiran, çözelti mikropları öldürücü, gelişmelerini önleyici özellikte bir üründür. Bakteriler, mantarlar ve belirli tek hücreli canlılar üzerinde etkilidir. Bakteriler, mantarlar ve belirli tek hücreli canlılar üzerinde etkilidir. Zefiran Forte Çözelti cildin ameliyat öncesi hazırlanmasında; vücut boşlukları, mesane ve vajinal duşlarda; cerrahların el, kol temizliğinde ve yanık varlığında antiseptik olarak kullanılır. Kimyasal adi "benzalkonyum klorur"dür.

Zefiran'ın özellikleri nelerdir?
• Antiseptik ve dezenfektan olarak kullanılabilir.
• Gram pozitif ve bazı gram negatif bakterilere etkilidir.
• Sabunlar ile etkilerinin inaktive oluşu,ayrıca lastik,plastik ve pamuk gibi maddelerin de üzerine absorbe olması ile temasta etkinliklerini kaybetmeleri dezavantajdır.
• Zefiran mikroorganizmalarla kontaminasyona eğilimlidir.
• Geçmiş yıllarda kontakt lenlerin saklanmasında kullanılmışsa da ,kornea ülserlerine yol açması nedeni ile kullanımı terk edilmiştir.
• Zefiran günümüzde kullanılması önerilmeyen bir solüsyondur.

Kullanım alanları nelerdir?
Mesane yıkanması, vajinal yıkama, göğüs ve meme ucu koruyucusu hijyenik bakımı, giysilerin sterilizasyonu ve genel dezenfektan olarak kullanılmaktadır.

ZEFİRAN NE İŞE YARAR?

Formülü:
100 cc'de;
Benzalkonyum klorür 10 g,
Koku verici;Lavanta esansı

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:
Zefiran solüsyon tavsiye edilen dilüsyonlarda cilt,mukoz membran ve yanıklarda cildin ameliyat öncesi hazırlanmasında cerrahların el,kol,eldiven temizliğinde,yanık tedavisinde; vücut boşlukları mesane,uretra ve vajinal duşlarda endikedir.

Kontrendikasyonları:

İritasyon ve kimyasal yanıklara yol açabileceğinden okluzif pansumanlarda,alçı tatbikinde, anal ve vajinal tamponlarda kullanılmamalıdır. Gözle temas ettirilmemelidir.
Uyarılar/Önlemler: HARİCEN KULLANILIR.

ÇÖZELTİLER MUSLUK SUYU İLE HAZIRLANMAMALI DİSTİLE SU VEYA KAYNATILIP SOĞUTULMUŞ SU KULLANILMALIDIR.

Zefiran Forte solüsyonu kuvvetli sabun çözeltileri ile,kloroksilenol ve lizol çözeltileri gibi sabun içeren antiseptiklerle,anyonik deterjan bulunan çözeltilerle karıştırılmamalıdır. Kalsiyum,magnezyum,demir ve aluminyum gibi katyonlarla etkileştiği için çözeltiler çeşme suyu ile hazırlanmamalı bu amaçla distile su kullanılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:
Belirtilen konsantrasyonlarda ve dahilen kullanılmadığında belirgin bir yan tesiri yoktur.

İlaç etkileşimleri:
Zefiran Forte Solüsyon aşağıdaki maddelerle geçimsizdir;

Alüminyum, benzilefedrin, %5 borik asit,karamel,sitrik asit, etil paraben,hidrojen peroksit,iyot,kaolin,lanolin,fizostigmin pilokarpin nitrat (%3 veya daha yoğun), potasyum iyodür, potasyum permanganat,saponin (%0.1-0.5),salisilatlar, gümüş tuzları,sodyum sitrat ve tartarat,sodyum lauril sülfat, çinko oksit,çinko peroksit ve çinko sülfat.

Kullanım şekli ve dozu:
Zefiran Forte çözeltileri dahilen kullanılmaz.

ÇÖZELTİLER MUSLUK SUYU İLE HAZIRLANMAMALI DİSTİLE SU VEYA KAYNATILIP SOĞUTULMUŞ SU KULLANILMALIDIR.

Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği takdirde;

Tıbbi maksatla aşağıda belirtilen konsantrasyonlarda kullanılır.

Kullanım Amacı Konsantrasyon Dilüsyon Oranı Zefiran(cc)/ Zefiran/su Distile su(Litre) Mesane yıkanması 2.5 cc'ye kadar Zefiran/ 1/2000-1/500 1.25 Litre su Vajinal yıkama 2.5ccZefiran/1.25 Litre su 1/500-1/200 5cc Zefiran/1 Litre su Göğüs ve meme ucu (5cc-10cc)Zefiran/1Litre su 1/200-1/10 koruyucusu hijyenik bakımı Giysilerin Steri- 2.5cc Zefiran/1Litre su 1/400 lizasyonu Genel dezenfektan 10cc'ye kadar Zefiran/ 1/800-1/100 1Litre su

Cilt antisepsisi 5cc-10cc)Zefiran/1Litre su 1/200-1/100
Yara temizliği 2.5ccZefiran/1.25 Litre su 1/500-1/100 (Kesik,sıyrık, ısırık ) 10ccZefiran/1 Litre su

Çeşitli cerrahi aletlerle,makina aksamının temizlik ve dezenfeksiyonda 10cc Zefiran/1Litre su 1/100

Aletlerin korunması için kullanılacak solüsyona %0.1 sodyum nitrit ilave edildiğinde paslanma önlenir.

AŞIRI DOZ ve TEDAVİSİ :

Kazayla alındığında;toksik dozu 1-3 gram arasındadır.Toksisite belirtileri bulantı, kusma ve son devrede kollaps vekomadır.Solüsyon özellikle ösefagus ve mide-barsak kanalında lokal iritasyona sebep olur.Aşırı dozların oral olarak alınmasını takiben huzursuzluk, anksiyete, dispne,siyanoz,konvulsiyon,adele zafiyeti ve solunum kasları paralizisi sonucu ölüm görülebilir. Tedavi;kusturma ve mide lavajı uygulandıktan sonra hastaya süt, yumurta akı ya da sabun solüsyonu verilir.Solunum oksijenle desteklenir;konvülsiyonlar için kısa etkili barbitüratlar veya i.v. diazepam verilir.

ZEFİRAN KAÇ PARA?

Zefiran Antiseptik Çözelti 1000 Ml Dermosept
₺14,90

Zefiran nedir, ne işe yarar, nereden alınır? ile ilgili etiketler Zefiran nedir? kaç para nereden alınır ne işe yarar ne kadar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.