Yüz yüze eğitim devam edecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitimin devam edip etmeyeceği ile ilgili açıklamalar yaptı. Süreci yakından takip ettiklerinin altını çizen Bakan Selçuk, şu anki durumda okulların 2 Temmuz tarihinde kapanacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, artan vaka sayılarının ardından okulların yeniden kapanıp kapanmayacağını açıkladı. Süreci anlık olarak takip ettiklerini vurgulayan Selçuk, "Burada 'yerinde karar' kavramı çerçevesinde 'hangi illerde ne oluyor?' takip ediyoruz. Çocuklarımızın bazı kayıpları var. İlkokullardaki öğrenmeye ilişkin kayıpların daha yüksek olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk ayrıca uzaktan eğitimi en iyi veren 5 ülkeden birinin Türkiye olduğunun altını çizdi.

Yüz yüze eğitim devam edecek mi?

CNN Türk'te yayınlanan 5N1K programında açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakanı Selçuk şu ifadeleri kullandı:

"Biz bu süreci aslında günlük hatta anlık olarak takip ediyoruz. Bizim risk haritasına bakıldığında hangi illerde hangi durumlarda hangi sınıflar açılmalı, kapanmalı elbette birtakım öngörülerimiz var. Tabii ki ilin durumu neyi gerektirirse öncelik sağlık dediğimiz için o ilin valiliği bu kararları alabilir. Gün gün hepimiz duyuyoruz. Burada 'yerinde karar' kavramı çerçevesinde 'hangi illerde ne oluyor?' takip ediyoruz. Çocuklarımızın bazı kayıpları var. İlkokullardaki öğrenmeye ilişkin kayıpların daha yüksek olduğunu görüyoruz. İlkokulları ve köy okullarını açık tutmayı karar altına aldık. Sosyal duygusal becerilerle ilgili durum bizim açımızdan çok çok önemli."

"UZAKTAN EĞİTİMİ EN İYİ VEREN 5 ÜLKEDEN BİRİYİZ"

"Burada önemli olan şu, elbette sorunlar yaşanıyor. Bizim işimiz bu sorunların yaşanmamasını sağlamak ve çözmek ama genel olarak baktığımız zaman biz neredeyiz sorusunun yanıtıyla ilgileniyoruz. Türkiye uzaktan eğitim ile ilgili hazırlıkları bakımında çok net verilerle ortaya koyabildiğimiz için mutluyuz. Dünyadaki ilk 5 ülke için diyebiliriz. TV kurmak ve canlı ders yapabilmek, bunların sayısının yüksekliği gibi birçok parametrede birçok mesafe aldık. Genel tabloda çok mutlu olmadığımız bir durum var şundan dolayı; çocuklarımızın öğrencilerimizin okulda olmasını arzu ediyoruz. Yüz yüze eğitim bizim önceliğimiz ama daha öncelik tanıdığımız şey sağlık. Okulların en çok kapalı olduğu ülkeler arasında ilk 5’te yer alıyoruz. Biz çok kontrollü bir şekilde okulları açamaya çalışıyoruz."

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

"Yaz tatiline ilişkin biliyorsunuz 2 Temmuz'da okullar kapanacak demiştik. Okulların ne zaman kapanamcağını mevzuat gereği söylememiz gerekiyor. Biliyorsunuz ara tatili kaldırdık. Şu anki durum 2 Temmuz'dur. Desteklenmesi gereken gruplarda, okullarımızda eğitimlere yaz boyunca hem yüz yüze hem de TV'den devam edecek."

Yüz yüze eğitim devam edecek mi? ile ilgili etiketler Ziya Selçuk yüz yüze eğitim yüz yüze eğitim devam edecek mi okullar ne zaman kapanacak
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.