Yüksek elektrik faturası gelenlere yeni çözüm! Üç zamanlı tarife ile yüzde 14 daha az ödeyin!

Elektrik faturalarındaki fahiş zamlar sonrasında tüketiciler yeni tasarruf yolları ararken uzmanlardan bu faturaları düşürecek, çok bilinmeyen detayları paylaştı. Üç zamanlı tarife ile birlikte çamaşır, bulaşık, kurutma makinesi gibi ev aletlerinin gece saatlerinde kullanıldığında yüzde 8 ila 14 arasında bir tasarruf elde edilebileceği üzerinde duruldu.

Elektrik faturalarındaki yüksek fiyatlar vatandaşların değişik yollar aramasına neden olurken uzmanlarda bu konuda fikirlerini paylaşmaya başladı. Ocak ayında fiyatı yüzde 90 oranında zamlanan elektrik, maddi durumu elverişsiz olan aileleri zor durumda bırakırken elektrik faturalarında tasarrufun yollarını arayanlar için çok az bilinen bir yöntem ile bu pahalılıktan kurtulmanın mümkün olduğu gözlemlendi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Mühendislik Fakültesi Enerji Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Fertelli, elektrikte tasarruf etmek ve yüksek elektrik faturalarından kaçınmak için özellikle gece 22.00 ila sabah 06.00 saatleri arasında elektrik kullanmanın öneminden bahsetti.

Yüksek elektrik faturası gelenlere yeni çözüm! Üç zamanlı tarife ile yüzde 14 daha az ödeyin!

Çamaşır, bulaşık, kurutma makinesi gibi elektrikli ev aletlerinin 22.00 ila 06.00 saatleri arasında kullanıldığında yüzde 8 ila yüzde 14 arasında tasarruf sağlanabildiğini söyleyen Fertelli, 500 kWh’ın üzerinde tüketimi bulunan abonelerin üç zamanlı tarifeye geçerek elektrik tüketimlerinin bir bölümünü gece döneminde gerçekleştirdikleri takdirde elektrik faturalarının yüzde 65 oranında azalacağını belirtti.

Fertelli ayrıca elektrik faturalandırmalarında tek zamanlı ve çok zamanlı olmak üzere iki farklı tarife uygulandığını ve 1 Şubat 2022 tarihli yeni düzenleme ile meskenlerde 3 zaman dilimine bölündüğünü ve her dilim için ayrı elektrik fiyatı uygulandığını ifade etti.

Yüksek elektrik faturası gelenlere yeni çözüm! Üç zamanlı tarife ile yüzde 14 daha az ödeyin! - Resim : 2

Fertelli, elektrikte en pahalı zaman diliminin ise 17.00 ila 22.00 saatleri arasında olduğunu dile getirerek bu saatler arasında elektriği en az şekilde kullanmanın aile bütçesine katkıda bulunabileceğini iletti.

Yüksek elektrik faturası gelenlere yeni çözüm! Üç zamanlı tarife ile yüzde 14 daha az ödeyin! ile ilgili etiketler Elektrik elektrik faturası üç zamanlı tarife
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.