YouTube bağlantısı ile gelen bu e-postaya dikkat...

YouTube yetkilileri, Gmail ve diğer e-posta platformlarından kullanıcılarına, kişisel verileri çalmak için sahte YouTube e-postaları kullanan yeni bir kimlik avı kampanyasına dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Artık tüm e-posta kullanıcıları, özellikle YouTube'dan geldiği iddia eden bir mail almaları durumunda dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü, popüler video görüntüleme hizmetinin yetkilileri, kullanıcıları çevrimiçi dolandırıcıların e-posta adresleri ve parolalar gibi kişisel verileri çalmak için kullanılan bir kimlik avı kampanyası başlattığı konusunda uyarıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki e-posta kutularında görünmeye başlayan sahte e-posta, eğer yeni şartları kabul etmezlerse YouTube erişiminin engelleneceğini öne sürerek kullanıcıları tehlikeli bağlantılara tıklamaları için kandırmaya çalışıyor.

YouTube bağlantısı ile gelen bu e-postaya dikkat...

Gönderilen mesajda: "Bu e-posta, sizi yeni para kazanma politikası ve yeni kurallar hakkında bilgilendirmek için gönderildi. Lütfen belgeyi indirmek için bağlantıyı kullanın. UYARI! İncelemek ve yanıtlamak için 7 gününüz var."

YOUTUBE MAİL ADRESİNİ KULLANIYOR!

Ayrıca, gönderilen bu tehlikeli mail'in daha da gerçekçi görünmesi için e-postayı, no-reply@youtube.com adlı bir hesaptan geldiği konusunda uyarılarda bulunuldu. Çünkü, bahsedilen bu adres aslında Google'ın sahibi olduğu firma tarafından kullanılıyor.

YouTube şimdi TeamYouTube Twitter hesabı üzerinden yayınladığı acil uyarıda, "Dikkat: Eğer bu e-postayı alırsanız herhangi bir dosyayı indirmeyin/erişmeyin." dedi.

Ayrıca ne kadar gerçek göründüğünü göstermek için sahte mesajın bir resmi bile yayınlandı.

YouTube bağlantısı ile gelen bu e-postaya dikkat... - Resim : 2

Önümüzdeki birkaç gün içinde e-posta kutunuza benzer bir mail düşerse, hemeni silin.

YouTube bağlantısı ile gelen bu e-postaya dikkat... ile ilgili etiketler YouTube Uyarı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.