YKS 2022 TERCİHLERİ BAŞLADI! YKS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? YKS tercihleri ne zaman bitiyor?

YKS 2022 sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin büyük bir heyecanla beklediği YKS tercihleri başladı... YKS tercihlerinin başlamasının ardından, "YKS tercihleri nasıl, nereden yapılır?" sorusu büyük bir heyecanla araştırılmaya başlandı. İşte detaylar...

18-19 Haziran 2022 tarihlerinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS sınav sonuçları 18 Temmuz tarihinde açıklanmıştı. Sonuçların ÖSYM tarafından duyurulmasının ardından bugün YKS tercihleri başladı. Bu çerçevede, YKS kılavuzuna göre tercihlerin nasıl ve nereden yapılacağı büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, YKS tercihleri nasıl ve nereden yapılır? Ayrıntılar haberimizde... 

YKS 2022 TERCİHLERİ BAŞLADI! YKS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? YKS tercihleri ne zaman bitiyor?

ÖSYM tarafından 19 Temmuz 2022 tarihinde YKS tercih kılavuzu yayınlandı. ÖSYM'nin açıklamasında; adayların tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemesi gerektiğini duyurdu. 

TERCİH KILAVUZUYLA BİRLİKTE YKS 2022 TERCİHLERİ DE BAŞLADI!

YKS TERCİHLERİ NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Öğrenciler, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden tercih işlemlerini yapacaklar. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. Diğer taraftan, ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır. 

YÖK Atlas sisteminden yararlanacak öğrenci adayları YKS tercih robotu ile listelerini hazırlayabilir. Bu noktada tercih kılavuzu ve 2022 üniversite taban puanları belirleyici olacaktır. 

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

ÜNİVERSİTE 2022 TABAN PUANLARI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tarafından yapılan açıklamaya göre 2022-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde başladı. 

Adaylar, tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresinden yapacaklardır.

 

 

YKS 2022 TERCİHLERİ BAŞLADI! YKS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? YKS tercihleri ne zaman bitiyor? ile ilgili etiketler YKS tercihleri YKS tercihleri nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.