YKS tercih sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Üniversite tercih sonuçları açıklandı mı?

2021 YKS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün önceki günkü açıklamaları sonrasında adaylar YKS tercih sonuçları için araştırmalarını yoğunlaştırdı. Peki, YKS tercih sonuçları açıklandı mı?

2 milyondan fazla adayın giriş yaptığı üniversite yerleştirme sonuçlarına ilişkin ÖSYM’den bir son dakika bilgilendirmesi bekleniyor. Geçtiğimiz günler içerisinde ÖSYM Başkanı Halis Aygün'den beklenen açıklama gelmiş ve yerleştirmelere sonuçlarına ilişkin olarak bu hafta içerisinde erişime açılacağı kaydedilmişti.

ÖSYM’den YKS Tercik Açıklaması

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) yerleştirme sonuçlarının bu hafta içerisinde açıklanacağını söyledi.

YKS tercih sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Üniversite tercih sonuçları açıklandı mı?

Son olarak sosyal medya hesabından bilgilendirme yapan Aygün, "Sevgili gençler, biliyorum YKS sonuçlarını heyecanla bekliyorsunuz, sizi anlıyorum ve heyecanınızı paylaşıyorum. 2021-YKS yerleştirme işlemleri ve kontroller devam ediyor. Önümüzdeki hafta içerisinde sonuçları açıklayacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

2021 YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2021 YKS tercih sonuçlarının 4 Eylül 2021 tarihine kadar açıklanması bekleniyor.

Yerleştirme sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir.

YKS tercih sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Üniversite tercih sonuçları açıklandı mı? ile ilgili etiketler YKS Sınav tercih sonuçları
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.