YKS kaç kişi girdi? 2020 YKS baraj puanı kaç?

YKS kaç kişi girdi? 2020 YKS baraj puanı kaç? ÖSYM tarafından YKS sınav sonuçlarının açıklanması sonrasında adaylar baraj puanlarını sorgulamaya başladılar. YKS sınavına bu yıl kaç kişinin girdiği de merak konusu oldu. İşte 2020 YKS baraj puanı...

2020 YKS sınav sonuçlarının açıklanması sonrasında 2020 baraj puanları merak konusu oldu. Binlerce aday YKS baraj puanını öğrenmeye çalışırken barajı geçemeyenlerin neler yapabileceği üzerinde de duruldu.

Üniversite sınav sonuçları resmen açıklandı. Binlerce aday ÖSYM üzerinden sınav sonuçlarını öğrenmeye çalışırken daha önceden yapılan açıklamada YKS baraj puanlarının düştüğü üzerinde durulmuştu. Bununla beraber YKS sınavına da yaklaşık 2.5 milyon adayın girdiği ifade edilmişti.

YKS baraj puanları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından değiştirilmişti. 2.5 milyon öğrencinin katıldığı YKS sınav sonuçları bugün itibarı ile ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden açıklandı. Sınav sonrası adaylar YKS baraj puanını erişerek tercih yapıp yapmayacağını öğrenecek. YKS baraj puanları bu sen yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle düşürülmüştü.

YKS BARAJ PUANI KAÇ?

Bu yılla sınırlı kalmak şartıyla baraj puanı TYT’de 150, AYT ve YDT'de ise 170 olarak belirlendi. Üniversite adayları, TYT sınavından en az 150 puan alarak iki yıllık üniversite tercihinde bulunabilecek. Öğrencilerin, AYT ve YDT sınavları sonucunda tercih yapabilmek için ise en az 170 puan almaları gerekecek.

2020 YKS KAÇ KİŞİ GİRDİ?

YKS sınavına 2020 yılında yaklaşık 2.5 milyon aday giriş yaptı.

YKS BARAJ PUANI AÇIKLAMASI

Yükseköğretim Kurulunun açıklamasında, içinde bulunan olağanüstü şartlar dikkate alınarak sadece bu sene sınava girecek adaylar için uygulanacak iki karar şöyle bildirildi: “TYT sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave süre ile 165 dakikaya çıkarılmıştır.

Bunun yanı sıra yine küresel salgının oluşturduğu olumsuz şartlar göz önünde bulundurularak, merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da ‘bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla’ 170’e çekilmiştir. Bu kararla birlikte, geçtiğimiz yılki verilere göre 112 ila 195 bin ilave aday öğrencimizin lisans programlarına yerleşebilecekleri tahmin edilmektedir.

BARAJI GEÇEMEYENLER ÖZEL ÜNİVERSİTEYE GİDEBİLİR Mİ?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebiliyor. TYT' de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını seçebiliyor.

YKS kaç kişi girdi? 2020 YKS baraj puanı kaç? ile ilgili etiketler yks 2020 YKS Baraj Puanı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.