YKS geç başvuru tarihi ne zaman, başvurular ne zaman bitiyor, en geç saat kaça kadar başvurulabilir?

Üniversite adayları için kritik bir dönem olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) geç başvuru süreci başladı. Öğrenciler, bu önemli sınav için başvurularını en son hangi tarihte gerçekleştirebileceklerini merak etmeye başladı. Peki YKS geç başvuru tarihi ne zaman, başvurular ne zaman bitiyor, en geç saat kaça kadar başvurulabilir? İşte, YKS 2024 geç başvuru tarihi ve saati!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), üniversite adayları için hayati bir aşamada bulunan kritik bir döneme işaret ediyor ve geç başvuru süreci resmen başlamış durumda. Öğrenciler, bu önemli sınav için son başvuru tarihini merakla bekliyor. YKS geç başvuru tarihi ne zaman? Başvurular ne zaman sona erecek? En son başvuru saati kaç? İşte, YKS 2024 geç başvuru tarihi ve saati hakkında detaylar...

YKS geç başvuru tarihi ne zaman, başvurular ne zaman bitiyor, en geç saat kaça kadar başvurulabilir?

YKS 2024 GEÇ BAŞVURU SON TARİH!

YKS geç başvurular, adayların Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ve şifreleriyle ÖSYM'nin resmi web sitesi olan https://ais.osym.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecek. sınav için başvurular 7 Mart 2024 Perşembe günü sonuna kadar gerçekleştirebilecekler. Başvuruda bulunacak adaylar, 5 sınav merkezi tercihinde bulunma şansına da sahip olacaklar. 

YKS 2024 GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ

Sadece TYT'ye girecek olan adaylar için başvuru ücreti 442,5 TL olarak belirlenmiştir. TYT, AYT ve YDT'nin tamamına girecek adaylar ise 1.327 TL ödeyeceklerdir.

YKS 2024 GEÇ BAŞVURU TARİHLERİ

YKS geç başvuru süreci, 5 Mart ile 7 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Başvuru yapmak isteyen adaylar, ÖSYM'nin resmi internet adresi üzerinden veya ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla başvurularını tamamlayabilecekler. Adaylar, başvurularını e-Devlet Kapısı uygulaması üzerinden de gerçekleştirebilecekler.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "8-9 Haziran'da uygulanacak olan YKS'ye geç başvuru süreci başladı. 5-7 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan başvurular, perşembe günü saat 23.59'da sona erecek. Adaylar başvurularını; Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr), ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması veya ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla yapabilecekler. Sınava girecek adaylarımıza şimdiden üstün başarılar diliyorum" dedi.

YKS 2024 TAKVİMİ

  • YKS TYT 8 Haziran 2024'te,
  • AYT ve YDT kayıtları ise 9 Haziran 2024'te düzenlenecek.
  • YKS sonuçları ise 17 Temmuz 2024 Çarşamba günü açıklanacak.

 

Bu yıl yapılan başvuruların geçen yıla kıyasla 3 milyonu aştığı belirtilirken, aday değişikliği ile ilgili net bilgiler ise geç başvuruların tamamlanmasının ardından duyurulacak.

 
 
YKS geç başvuru tarihi ne zaman, başvurular ne zaman bitiyor, en geç saat kaça kadar başvurulabilir? ile ilgili etiketler YKS
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.