Yılbaşında asgari ücret ne kadar olacak 2023?

2023 yılına girmemize çok kısa bir süre kaldı.... Yeni yıla yaklaşırken, 2023'te asgari ücretin ne kadar olacağına yönelik araştırmalar da hız kazandı. Televizyon ekranlarında ve köşe yazılarında 2023 yılı asgari ücret miktarıyla ilgili hemen her gün farklı yorumla yapılıyor. Peki, Yılbaşında asgari ücret ne kadar olacak 2023? Ayrıntılar haberimizde...

"2023 yılında asgari ücret ne kadar olacak, yüzde kaç zam gelecek?" sorusunun yanıtı heyecanla araştırılıyor. Yılbaşına çok kısa bir süre kala, 2023 asgari ücret zammı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, Yılbaşında asgari ücret ne kadar olacak 2023? Detaylar haberimizde... 

Yılbaşında asgari ücret ne kadar olacak 2023?

Asgari ücret Ocak 2023 zammı son dakika gelişmeleri ve açıklamalar, asgari ücretli çalışan milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Bu yıl iki kez zamlanan asgari ücret için alt sınırın enflasyon farkı kadar olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her fırsatta ‘vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceklerini’ ve bu yönde çalışmaların yapıldığı ifade ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in ise, "Dar gelirlilere enflasyonun üzerinde bir artış verilmesi için hazırlık yapıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

YILBAŞINDA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK 2023?

CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun şu ifadeleri kullandı:

“Geçen yılın enflasyon oranı ile bu yılınkini karşılaştırdığımızda geçen yıla göre yüksek bir enflasyon yaşıyoruz. Geçen yıl ocak ayında asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldı. Yüzde 30 da Temmuz ayında yapıldı. Yüzde 80’in üzerinde zam yapılmış oldu.

"8.250 TL OLCAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Asgari ücrete zam konuşulurken, minimum düzeyde en düşük yüzde 50 seviyesinde zam yapılır. Asgari ücretin 8 bin 250 lira bandında olacağını düşünüyorum ancak bunun üzerinde de bir rakam olabilir” 

Tüm bunlara ek olarak, 2023 yılı asgari ücretiyle ilgili henüz kesin bir açıklama yapılmadı. Yeni yılda asgari ücrete ilişkin detaylar belli olunca haberimizde yer vereceğiz.

Yılbaşında asgari ücret ne kadar olacak 2023? ile ilgili etiketler Yılbaşı asgari ücret Yeni yıl
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.