Yeşil zeytin nasıl yazılır? Yeşilzeytin neden birleşik yazılır?

Yeşil zeytin nasıl yazılır merak ediliyor. Gündelik dilde sıklıkla kullandığımız kelimelerden olan yeşil zeytin bitişik mi yazılır? Türk Dil Kurumu internet sitesinde de yer verilen kelimenin doğru yazılışı hakkında vatandaşlar araştırmalarına devam ediyor. Peki yeşilzeytin neden birleşik yazılır?

Yeşilzeytin neden birleşik yazılır? TDK internet sitesinde Yeşilzeytinin birleşik yazıldığı görülüyor. Vatandaşlar Yeşilzeytinin doğru yazılışı konusunda internette araştırma yapıyor. Peki yaşil zeytin nasıl yazılır?

YEŞİL ZEYTİN NASIL YAZILIR?

Birçok kişi siyah zeytinin ayrı ancak yeşilzeytinin birleşik yazıldığını görmüştür. Bu merak uyandırıcı yazım konusunda ise meraklı kişiler Türk Dil Kurumu dahil birçok kaynağa başvuruyor. Peki siyah zeytin ayrı yazılırken yeşil zeytin neden birleşik yazılır?

Siyah zeytin zeytini ifade eder ve nitelerken yeşilzeytin zeytinin salamura edilmiş bir türünü ifade eder. Bu yüzden yeşilzeytin birleşik yazılır.

 

Yeşil zeytin nasıl yazılır? Yeşilzeytin neden birleşik yazılır? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu yeşil zeytin nasıl yazılır yeşil zeytin neden birleşik yazılır
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.