Yeni teknik direktör kim olacak? Muriç gidecek mi?

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, sarı lacivertli camiada merak edilen soruların cevabını Habertürk'te katıldığı Türkiye'nin Nabzı Özel programında tek tek açıkladı. "Ligler biter bitmez teknik direktörümüzü açıklayacağız" diyen Koç, Muriç'e gelen transfer teklifleri ile ilgili olarak da "Muric ile ilgilenenler var. Ben şahsen gitmesini istemiyorum" ifadesini kullandı. Kruse'nin gidişine ilişkin "Kruse hayatının pokerini oynadı." diyen Koç, basketboldaki hedefi ise Finel-Four olarak açıkladı.

Habertürk televizyonunda "Türkiye'nin Nabzı" programına katılan Ali Koç, Fenerbahçe kulübünün başta futbol olmak üzere önümüzdeki sezon planlamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ülkenin finansal gerçeklerine vurgu yaparak sözlerine başlayan Koç, "Futbolda hiçbir şey tescil olana kadar bitmiş değildir. Biz de kalan 8 haftaya yeni bir hoca getirelim, takımı tanısın, ülkeyi tanısın, önümüzdeki sezon planlamasını yapsın isterdik. Ligler biter bitmez teknik direktörümüzü açıklayacağız." dedi.

Teknik direktör Ersun Yanal'ın, taraftar baskısıyla göreve getirilmediğinin altını çize Koç, Emre Belözoğlu'nun önümüzdeki sezonki görevinin de ligler bitince açıklanacağını söyledi.

Roma'da forma giyen savunma oyuncusu Juan Jesus ile geçen sezon ilgilendiklerini ama kendisinin bu sezon gündemlerinde olmadığını belirten Ali Koç, "Sol bek eksiğimiz ortada. İki sezondur stopere istediğimiz kaliteyi koyamadık. 4 futbolcumuzun kontratı bitiyor. Biri zaten gitti. 2 tane net hızlı kanat oyuncusuna ihtiyacımız var. Diğerleri de kim gelecek kim gidecek onlara da bağlı. Maaş yükünü azaltmamız lazım. Pandemi transferde bir fırsat kesinlikle oluşturacak." dedi.

"MURİC İLE İLGİLENENLER VAR AMA"

Ali Koç, Fenerbahçe'nin santrforu Vedat Muric'i isteyenler olduğunu belirterek her oyuncunun bir değeri olduğunu ifade etti. Koç sözlerini, "Muric ile ilgilenenler var. Ben şahsen gitmesini istemiyorum. Her futbolcu bir yatırımdır. Muric, her şeyini veren bir futbolcu. Çocukluğundan Fenerbahçeli. Kupalar kaldırıp gitmesini isterim ama öyle bir rakam gelir ki şartlar değişebilir." ifadesini kullandı.

Sözleşmesini tek taraflı feshederek kulüpten ayrılan Max Kruse'nin, bu sezonki en önemli yatırımlarından biri olduğunu söyleyen Koç, "Kruse dışında yabancı futbolcularda problem yok. Kruse, hayatının pokerini oynadı. Bence bu karar Kruse'ye pahalıya mal olacak. En önemli yatırımımızdı ve karşılığını alamadık. Almanya'nın yetenekli ama çok disiplini olmayan bir oyuncusunu aldık. Aidiyet çok önemli."  diye konuştu.

AĞIRLIK TÜRK OYUNCULARDA

Ali Koç, transferde yerli tercihini ön planda tuttuklarını belirterek, "Türk oyunculara ağırlık veriyoruz." dedi.

Gelecek sezon için toplamda kaç transfer yapacaklarının birkaç haftaya netleşeceğini vurgulayan Fenerbahçe Başkanı, yabancı sayısında kısıtlamaya gidileceğinin de altını çizdi. 

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ile transfer amaçlı herhangi bir temasları olmadığını söyleyen Koç, en büyük üzüntüsünü ise "Fenerbahçe taraftarına şu ana kadar layık olamamak." sözleri ile açıkladı.

BASKETBOLDA HEDEF FİNAL FOUR

Fenerbahçe Başkanı Obradoviç'in gidişinin ardından basketbol takımının bütçesinde kısıntı olacağını ancak bazı basın organlarında yazılıp çizildiği gibi büyük bir düşüş olmayacağını vurguladı. 

Obradoviç'in gidişinin büyük bir kayıp olduğunu, Datome ve bazı oyuncularının ayrılmasının da kendilerini üzdüğünü ifade eden Koç, Sırp teknik adamın yerinin doldurulmasının zor olduğunu ancak Fenerbahçe'yi başarıya ulaştıracak bir teknik adamı getireceklerini vurguladı. 

Koç, Fenerbahçe Beko'nun önümüzdeki sezondaki hedefinin de ligde şampiyonluk, Avrupa Ligi'nde ise Final-Four olacağını vurguladı. 

Yeni teknik direktör kim olacak? Muriç gidecek mi? ile ilgili etiketler Ali Koç Fenerbahçe futbol Obradovic Basketbol Fenerbahçe Beko Muriç kruse
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.