Yeni darbe söylentilerine Erdoğan'dan sert tepki: Bunlar hain!

Grup toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni darbe söylentileriyle ilgili, "Böyle bir şeye inanıyor musunuz? Bunlar tamamen kumpanya" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, yeni darbe söylentileriyle ilgili soruya, "Böyle bir şeye inanıyor musunuz? Bunlar tamamen kumpanya" yanıtını verdi.

"BUNLAR HAİN"

Cumhurbaşkanı, yeni darbe söylentileriyle ilgili şunları söyledi:

"Maalesef sizin gibi saygın olan gazeteci arkadaşlarımızın bu oyuna gelmelerini anlamakta zorlanıyorum. Bütün kampanyaların hepsi vatana ihanettir.

Bunlar hain. Öyle bir hava hissediyor musunuz? Herkes huzur içinde. Her şey yerinde. Herhalde bunlar pek gezip tozamıyor. Darbenin nal sesleri geliyor bunlara. Bizim böyle bir derdimiz yok. Bu ülke 15 Temmuz'u yaşadı ve yaşatanlara gereken cevabı milletim verdi. Bundan sonra böyle bir şeyde katbekat cezasını öderler. Adını bile anmak bize haramdır."

OSMAN KAVALA'NIN YENİDEN GÖZALTINA ALINMASI

Erdoğan, Osman Kavala'nın yeniden gözaltına alınmasına ilişkin ise "Yargı güvenilirliğini yitirdi sözlerine katılmıyorum. İşine gelen kararlarda yargı iyi karar verdi derken, işlerine gelmeyen karar için niye yargıya eleştirme yoluna gidiyorlar? Yargı bir kısmını tahliye etti ama Kavala ile ilgili de bu kararı verdi. Saygı duymaları lazım." diye konuştu.

TRUMP AÇIKLAMASI

Erdoğan ayrıca Trump'ın "Erdoğan ile İdlib konusunda birlikte çalışıyoruz" açıklamasıyla ilgili, "Her an her türlü dayanışmamız olabilir" dedi.

 

Yeni darbe söylentilerine Erdoğan'dan sert tepki: Bunlar hain! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Cumhurbaşkanı yeni darbe
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.