Yeni araştırma: Yatmadan önce cinsel ilişki uyku hapı kadar etkili

Uzmanlar, yeni yapılan bir araştırmanın yatmadan hemen önceki cinsel ilişkinin rahat bir uykuya önemli etkisi olduğunu belirtti.

Uyku alışkanlıklarıyla ilgili yapılan yeni bir araştırma, dört yetişkinden üçünün cinsel ilişkiye girdikten sonra daha rahat bir uyku yaşadığını gösterdi. Ankete katılanlardan bazıları, uykudan hemen önceki cinsel ilişkinin en az uyku hapı kadar etkili olduğunu söyledi.

DAHA RAHAT UYKU

ABD'de her yıl düzenlenen Sleep dergisinin gerçekleştirdiği yıllık uyku konferasında yeni bir anketin sonuçları paylaşıldı. Uyku sağlığı uzmanı Dr. Shelby Harris, stresi azaltan seksin uyku kalitesini ve uykuya dalma hızını artırabileceğini belirtti.

Ankete göre, katılımcıların yüzde 75'i geceleri uykuya geçmeeden önce seks yaptıklarında daha rahat uyuduklarını dile getirdi. Katılımcıların yüzde 64’ü ise seks yapmayı uyku ilacıyla eş değer etkide buldu.

PROLAKTİN HORMONU RAHATLATIYOR

Seks sonrası vücudun ürettiği prolaktin hormonunun insanı rahatlattığı, bu şekilde daha rahat uykuya dalabilecekleri belirtildi.

Yeni araştırma: Yatmadan önce cinsel ilişki uyku hapı kadar etkili ile ilgili etiketler Uyku
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.