Yemen'deki iç savaşta askere alınan 2 bin 'çocuk' savaşta öldü!

BM uzmanları yazdıkları yeni bir raporda, Yemen'deki Husi isyancılar tarafından askere alınan yaklaşık 2.000 çocuğun Ocak 2020 ile Mayıs 2021 arasında savaş alanında öldüğünü ve İran destekli isyancıların gençleri savaşmaya teşvik eden kamplar ve kurslar düzenlemeye devam ettiğini söyledi.

Cumartesi günü BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan raporda uzmanlar, Husilerin ideolojilerini yaydıkları ve Yemen'in uluslararası kabul görmüş hükümetiyle yedi yıllık savaşta savaşan çocukları askere almaya çalıştıkları okullarda bulunan bazı yaz kamplarını araştırdıklarını söyledi. 

Dört üyenin olduğu panelde, İran destekli militanların “Çocuklara Husilerin 'Amerika'ya ölüm, İsrail'e ölüm, Yahudilere lanet, İslam'a zafer' sloganını atmaları talimatı verildi” dedi. "Bir başka kampta, 7 yaşındaki çocuklara silahları temizlemeleri ve roketlerden kaçınmaları öğretildi."

Panel, 2020'de savaş alanında ölen Husiler tarafından işe alınan 1.406 çocuğun ve Ocak ve Mayıs 2021 arasında savaş alanında ölen isyancılar tarafından toplanan 562 çocuğun bir listesini aldığını söyledi.

Uzmanlar, "Yaşları 10 ila 17 arasındaydı" dedi ve "önemli sayıda çocuğun" Amran, Dhamar, Hacca, Hodeida, Ibb, Saada ve Sanaa'da öldürüldüğünü aktardı.

 

Kaynak: Washington Post

Çeviri: SuperHaber

 

Yemen'deki iç savaşta askere alınan 2 bin 'çocuk' savaşta öldü! ile ilgili etiketler BM Yemen Çocuk asker birleşmiş milletler
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.